Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor din Bistriţa-Năsăud, Ionel Vasile, a declarat joi, pentru AGERPRES, că ultimii bani au fost încasaţi pentru o jumătate din luna noiembrie 2009, motiv pentru care 51 de farmacişti dintre cei 66 care au contract cu Casa au semnat deja în favoarea propunerii de a nu mai elibera medicamente compensate.
'Dacă până în data de 10 august nu se primesc de la Casă reţetele cu facturile pe iunie şi iulie şi dacă nu se plătesc restanţele, nu mai eliberăm medicamente compensate şi gratuite. Asta este situaţia, pentru că nu mai putem. Oricum, noi am încălcat contractul-cadru. Contractul-cadru spune că se vor elibera medicamente compensate şi gratuite în limita fondurilor alocate, or, fondurile s-au epuizat din luna iunie. De aceea suntem şi cu reţelele în farmacii. Nemaifiind fonduri, cei de la Casa de Asigurări nu ne-au mai luat reţetele', a explicat Ionel Vasile.
Preşedintele filialei judeţene a Colegiului farmaciştilor susţine că restanţele la plata medicamentelor compensate şi gratuite eliberate au adus în pragul falimentului farmaciile din mediul rural.
'Farmaciile de la ţară sunt în faliment de mult, adică sunt în incapacitate de plată, pentru că 85-90% din desfacerea lor este către Casa de Asigurări. Or, Casa de Asigurări, dacă nu plăteşte, ei nu au cum să îşi mai desfăşoare activitatea', a spus Ionel Vasile.
Cele 66 de farmacii care au contracte cu CJAS Bistriţa-Năsăud eliberează în medie, lunar, medicamente compensate şi gratuite în valoare de 3,5 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Bistriţa-Năsăud: Directorul CJAS dă asigurări că nu sunt întârzieri la plăţile către spitale şi farmacii Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că plăţile către spitale şi farmacii pentru serviciile efectuate sunt la zi, iar în unele cazuri chiar s-au făcut plăţi în avans pentru că au existat fonduri...
Bistriţa-Năsăud: CJAS, datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a încheiat anul 2010 cu datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Vilhelm Szekely.