Cele mai citite
 


Dr. Bogdana Tudorache: Furtunile solare afectează bolnavii psihici
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Furtunile solare afectează nu numai bolnavii cu instabilitate afectivă, de gândire, ci şi persoanele sănătoase, a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Bogdana Tudorache de la Spitalul de Psihiatrie 'prof. dr. Al Obregia'.
Ea a precizat că urgenţele psihiatrice sunt mai frecvente, pe timpul unor astfel de fenomene, mai ales cazurile de agitaţie, în mod deosebit la persoanele de vârsta a treia, cele cu probleme psihosomatice, care în plus se şi deshidratează şi ajung în stări comatoase.
Dr. Bogdana Tudorache le recomandă bolnavilor să se prezinte mai des la medic, fie la medicul de familie, fie în ambulatoriul de specialitate pentru dozarea medicamentelor, şi mai ales să se hidrateze.
'În ultimele două zile, în secţia noastră au venit în urgenţe peste 60 de persoane, ceea ce este mult', a arătat medicul.
La rândul său, conf. dr. Mariana Artino de la Catedra de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', a explicat, pentru AGERPRES, că furtunile solare pot afecta persoanele care sunt foarte sensibile.
În general, variaţiile mari de temperatură şi mai ales de presiune afectează persoanele mai în vârstă, pe cei cu hipertensiune şi alte boli cronice, dar pot fi afectate şi persoane tinere, a spus medicul, care le recomandă pacienţilor care au astfel de probleme să stea în casă pentru a se proteja.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Jumătate din bolnavii Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi din cauza frigului O jumătate din bolnavii de la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi, în urma sistării temporare a căldurii, din cauza avariei apărute în reţeaua de transport gaz din municipiu.
Constanţa: Bolnavii psihic de la Centrul de Sănătate Băneasa, transferaţi în judeţul Vaslui Un număr de 20 dintre cei 56 de pacienţi cu grave probleme psihice spitalizaţi la Centrul de Sănătate Băneasa sunt transferaţi, pe parcursul zilei de vineri, la o unitate medicală din judeţul Vaslui, după ce, prin ordin ministerial, centrul de sănătate constănţean a fost desfiinţat pe 1 aprilie.
Arad: La Spitalul de psihiatrie din Mocrea a fost inaugurată o grădină terapeutică Arad, 10 iun /Agerpres/- În incinta Spitalului de Psihiatrie din Mocrea, judeţul Arad, a fost inaugurată prima grădină terapeutică din România, pentru tratarea afecţiunilor celor internaţi, aproximativ 40 de pacienţi fiind incluşi în acest proiect, a informat Monica Pele, managerul spitalului.
Prahova: Medicii de la SJU vor face doar operaţiile urgente; secţia ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti vor efectua, în perioada următoare, doar operaţii pentru cazurile care reprezintă urgenţe, în condiţiile în care în Secţia de Terapie Intensivă (ATI) sunt internaţi mulţi bolnavi cu gripă care au nevoie de suport ventilator, iar internările pentru...
Arad: Grădină terapeutică inaugurată la Spitalul de psihiatrie din Căpâlnaş O grădină terapeutică a fost inaugurată miercuri la Spitalul de Psihiatrie din Căpâlnaş, judeţul Arad, ca formă de terapie ocupaţională pentru tratarea afecţiunilor celor internaţi. Proiectul face parte dintr-unul mai larg, care vizează ameliorarea stării de sănătate a celor internaţi în astfel de spitale...
Prefectul de Suceava a cerut şi a primit de la Guvern două milioane de lei pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret va primi două milioane de lei pentru finalizarea investiţiei la al doilea corp nou de clădire, în urma solicitării prefectului de Suceava, Florin Sinescu, adresată marţi Guvernului.