Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul Judeţean ar putea recurge la concedieri
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea recurge la disponibilizări colective, ca urmare a necesităţii reducerii cheltuielilor de personal, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
'Cheltuielile de personal nu pot depăşit 70% din bugetul spitalelor. Pentru aceasta trebuie mai întâi redimensionat personalul. Apoi trebuie stabilit un raport just între personalul medical şi cel nemedical, pentru că, la momentul acesta, raportul personalului nemedical este nepermis de mare, raportat la cel medical. Asta poate să însemne concedieri', a afirmat Ţâbuleac.
Spitalul Judeţean, care a fost preluat, luna trecută, de CJ, are peste 1.300 de salariaţi, din care mai mult de jumătate personal nemedical. Unitatea spitalicească cheltuie mai mult de trei sferturi din buget pentru plata salariilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea face concedieri, din cauza bugetului mic Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani ia în calcul concedierea unei părţi din personal, în cazul în care nu va obţine, în urma negocierilor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), o majorare a bugetului.
Botoşani: Criză de vaccin antitetanos la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani se confruntă cu lipsa vaccinului antitetanos, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, medicul Ştefan Bercea.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati nu dispune de fondurile necesare majorării cu 25% a salariilor Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' nu dispune de resursele financiare necesare majorării cu 25% a salariilor personalului medical, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, Corneliu Mihai.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea concedia 160 de angajaţi Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani ar putea disponibiliza, începând din luna următoare, 160 de angajaţi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Florin Ţurcanu.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...