Cele mai citite
 


Tulcea: Sprijin pentru supravieţuitoarea primului caz de embolizare a unui anevrism cerebral din România
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria municipiului Tulcea a aprobat joi acordarea sumei de 3.500 de lei Florentinei Odagiu, pacienta care a supravieţuit primului caz de embolizare a unui anevrism cerebral realizat la o clinică privată din România.
În vârstă de 58 de ani, Florentina Odagiu a fost diagnosticată de medicii Spitalului Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni' din Bucureşti cu anevrism porţiune intracavernoasă arteră carotidă internă dreaptă situată la nivelul sinusului cavernos drept, parţial trombozat şi pareză nerv pe partea dreaptă, pe data de 1 mai ea internându-se la Centrul Medical Hemodinamic pentru intervenţie chirurgicală.
Intervenţia la care a fost supusă ulterior a reprezentat o premieră din punct de vedere al localizării şi morfologiei anevrismului, la un interval de trei zile de la aceasta pacienta fiind externată fără nici un deficit neurologic, cu recomandarea de a urma tratament medicamentos.
'Materialele ultramoderne au fost comandate şi aduse din Boston, iar costul intervenţiei a fost de 58.800 lei. Doamna Odagiu a reuşit să colecteze această sumă fiind ajutată de rude, prieteni din ţară şi din SUA, foşti colegi, însă o parte din sumă trebuie înapoiată, respectiv 20.000 de lei şi 1.000 de euro', se arată în expunerea de motive a hotărârii Consiliului local al municipiului Tulcea, aprobată joi în timpul şedinţei în plen.
Decizia de aprobare a ajutorului în valoare de 3.500 de lei are la bază pensia Florentinei Odagiu, care este în cuantum de 1.000 de lei, precum şi prevederile legale în vigoare ce permit administraţiei locale să acorde un sprijin de urgenţă de 3.500 de lei pentru situaţii deosebite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în România: Embolizare de anevrism cerebral într-o clinică privată O femeie în vârstă de 58 de ani, din judeţul Tulcea, care suferea de un anevrism cerebral mai rar întâlnit, a fost tratată cu succes, prin embolizare, la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic.
Mureş: În premieră naţională, primul anevrism cerebral tratat prin implantarea unui dispozitiv modern Coordonatorul Compartimentului de Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Lucian Mărginean, în colaborare cu dr. Ştefăniţă Dima, de la Institutul de Boli Cerebrovasculare din Bucureşti, au realizat, joi, la Târgu Mureş, în premieră naţională, implantarea...
Mureş: Premieră naţională în tratamentul patologiei vasculare cerebrale O echipă de neuroradiologi din România şi Franţa a reuşit, la Spitalul Nova Vita din Târgu Mureş, să trateze un anevrism cerebral gigant de segment cavernos carotidian, prin folosirea unui stent special de tip 'flow-diverter'', în premieră absolută în România.
Timiş: Anevrism cerebral tratat cu succes prin embolizare O echipă de neurochirurgi de la spitalul Judeţean Timişoara au reuşit cu succes să efectueze, în premieră pentru vestul ţării, embolizarea unui vas de sânge de la nivelul creierului unui pacient de 42 de ani, printr-o metodă minim invazivă.
Premieră medicală la Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Suceava Două intervenţii de embolizare de anevrism s-au realizat la Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava, în premieră judeţeană, dar şi pentru regiunea Moldovei, a declarat joi medicul neuro-radiolog intervenţionist Mihai Creţeanu.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.