Cele mai citite
 


Florin Buicu (PSD): Acuzăm actuala guvernare de genocid asupra categoriilor de pacienţi lăsaţi fără medicamente
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului Sănătate al organizaţiei PSD Mureş, dr. Florin Buicu, şi-a manifestat îngrijorarea, joi, într-un comunicat de presă, cu privire la epuizarea fondurilor Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, inclusiv pentru pacienţii incluşi în cadrul programelor naţionale de sănătate.
''Copiii, pensionarii, bolnavii oncologici, bolnavii diabetici şi multe alte categorii de pacienţi, vor rămâne fără tratamentul vital (...) Acuzăm actuala guvernare PDL-UNPR-UDMR de genocid asupra categoriilor de pacienţi lăsaţi fără medicamente. Pacienţii sunt copiii, părinţii, bunicii noştri pe care nu trebuie să îi lăsăm să moară. Dar nu sunt numai ai noştri, sunt şi ai celor care au avut încredere şi au votat PDL sau UDMR şi ai căror reprezentanţi acum le întorc spatele şi îi lasă să moară', a subliniat dr. Buicu, după anunţul postat pe site de Casa de Asigurări de Sănătate Mureş cu privire la epuizarea fondurilor pentru medicamente şi materiale sanitare.
Reprezentantul PSD Mureş a accentuat că acest fapt este încă o dovadă a incompetenţei actualei guvernări, precum şi a ''incompetenţei oamenilor promovaţi de actuala guvernare, care fie nu ştiu, fie nu vor să administreze eficient sistemul serviciilor de sănătate'.
''Conform statului CAS Mureş, instituţia reprezintă interesele asiguraţilor, a celor care plătesc asigurări sociale de sănătate, care plătesc inclusiv salariile celor din CAS Mureş, care au obligaţia de a informa populaţia asupra măsurilor luate. Comunicatul este doar către furnizorii de medicamente. Unde este comunicatul către populaţie? Care sunt soluţiile propuse populaţiei? Ce vor face pacienţii peste o săptămână, când li se va epuiza stocul? Vor muri? Vor trăi bine?', a subliniat Florin Buicu.
Acesta a afirmat că există în Guvernul României şi reprezentanţi din judeţul Mureş ''care nu au făcut nimic pentru cei care le-au arătat încredere' şi a anunţat cu această ocazie că PSD a iniţiat strângerea de semnături pentru o moţiune populară, care va fi depusă în Parlamentul României la începutul sesiunii parlamentare.
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, epuizarea fondurilor destinate decontării medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, precum şi a celor pentru medicamente şi materiale sanitare din cadrul programelor naţionale de sănătate cu scop curativ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: CAS a epuizat fondurile pentru decontarea medicamentelor şi materialelor sanitare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, epuizarea fondurilor destinate decontării medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, precum şi a celor pentru medicamente şi materiale sanitare din cadrul programelor naţionale de sănătate cu scop curativ.
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.
Mureş: Aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate nu au fost ridicate încă de medicii de familie Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a făcut, miercuri, un apel la medicii de familie să vină şi să ridice cele aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate, astfel încât pacienţii să poată beneficia de asistenţă medicală.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Mureş: Servicii medicale raportate eronat la CAS Târgu Mureş, 27 oct /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a descoperit servicii medicale raportate eronat în valoare de 462.000 de lei, în urma unor controale efectuate, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Anca Florea directorul relaţii contractuale din cadrul...
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...