Cele mai citite
 


Vaslui: Zilnic copiii ajung la spital în urma înţepăturilor de ţânţari
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În fiecare zi în Triajul secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui se prezintă în medie câte trei copii înţepaţi de ţânţari.
Potrivit medicilor vasluieni, copiii sunt cei mai afectaţi de înţepăturile ţânţarilor care le provocă reacţii alergice generalizate sau infecţii bacteriene extinse.
'Copiii au cel mai mult de suferit de pe urma înţepăturilor de ţânţari, pentru că au pielea subţire, mult mai uşor de penetrat. La cei mici pielea este foarte bine vascularizată, iar accesul la sânge e mai facil. Pot apărea iritaţii de tip alergic, deoarece prin înţepătură se introduce o substanţă vasodilatatoare, care produce la locul înţepat o acumulare de sânge uşor de absorbit prin trompă. Mai mult decât atât, prin înţepătură se poate produce o suprainfecţie', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Valeriu Lupu, medic pediatru la SJU Vaslui.
Primăria municipiului Vaslui a alocat pentru anul 2010 din bugetul propriu suma de 40.000 de lei şi până acum au fost făcute mai multe acţiuni de dezinsecţie.
'La sfârşitul acestei săptămâni vom face dezinsecţie. Sunt vizate zonele râurilor şi pădurilor din jurul oraşului. În respectivele zone se va stropi cu elicopterul. Dacă în oraş există persoane nemulţumite de modul în care s-a făcut dezinsecţia, nu este vina noastră. Aici vinovaţi sunt administratorii. Conform unei hotărâri a consiliului local, în zona de locuinţe arondată, asociaţia de locatari trebui să aibă oameni care să facă această curăţenie. Din cele 50 de asociaţii existente în prezent în municipiul Vaslui, cel mult 5 administratori se implică în rezolvarea acestor probleme', a declarat Adam Catargiu, directorul adjunct al SC Goscom SA Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.
Vaslui: Cameră de joacă, inaugurată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă O cameră de joacă pentru copii a fost inaugurată, luni, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă va folosi temporar dezinfectanţi din stocul DSP Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus blocarea de la utilizare a tuturor produselor provenite de la producătorul Hexi Pharma şi retragerea acestora în magaziile unităţii, în urma unei notificări primate din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.
Vaslui: Pacienţi infectaţi cu bacteria Klebsiella la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Mai multe cazuri de infecţii cu bacteria Klebsiella multirezistentă au fost raportate în ultimele săptămâni la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad. O parte dintre bolnavi ajung în Secţia de Terapie Intensivă având deja bacteria bacteria respectivă, însă este luată în calcul şi varianta...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă va primi nivelul maxim de acreditare, susţine managerul Ana Rinder Comisia Autorităţii Naţionale pentru Managementul Calităţii în Sănătate a finalizat evaluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui în vederea acreditării. Managerul unităţii spitaliceşti, Ana Rinder, susţine, în baza preraportului comisiei, că unitatea sanitară va primi nivelul maxim de acreditare...