Cele mai citite
 


Vaslui: Niciun angajat al spitalului de urgenţe nu poate pleca în concediu din lipsa directorilor
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui au tras joi un semnal de alarmă cu privire la situaţia de colaps care este înregistrată la această dată la cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Potrivit fostului director medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru, actualmente medic în cadrul unităţii sanitare, aprovizionarea cu medicamente nu se mai poate face din cauză că nu s-au terminat negocierile cu furnizorii.
'Au existat o serie de negocieri la medicamente care acum sunt blocate şi dacă nimeni nu semnează documentele, nu vin medicamente în farmacie. Tot din cauză că nu mai există conducere la spital, niciun angajat nu poate pleca în concediu de odihnă pentru că nu are cine să semneze, să aprobe cererea de concediu. Nu se poate elibera nicio adeverinţă şi mai mult nu are cine să semneze statele de plată, iar acest lucru duce la neîncasarea salariilor de către angajaţi', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Carmen Rotaru, medic pneumolog la SJU Vaslui.
Potrivit acesteia, în fiecare zi trebuie semnate în medie câte o sută de documente.
Fostul director medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru, a mai declarat că timp de o lună de zile cât a ocupat şi funcţia de manager interimar al unităţii sanitare a semnat documente, lucru care, spune ea, este ilegal, dar a făcut acest lucru pentru a nu bloca activitatea unităţii sanitare.
'La 1 iulie 2010 contractul de mnanageriat al domnului Nicu Oprişan s-a terminat. El avea contract direct încheiat cu Ministerul Sănătăţii. Eu ca director medical aveam contract de administraţie încheiat cu managerul, dar cum acesta a plecat pentru că i-a expirat mandatul, şi contractele noastre au devenit nule. S-au făcut cereri la minister prin care am solicitat să se soluţioneze această situaţie. Ministerul a refuzat pe motiv că de la 1 iulie 2010 a intrat în vigoare legea prin care Consiliul Judeţean (CJ) trebuia să ia spitalul. Eu timp de o lună de zile am semnat toate hârtiile în speranţa că cei de la CJ Vaslui vor prelua spitalul. Am fost în ilegalitate o lună de zile şi nimeni nu a ţinut cont de asta. Nu vreau să mă gândesc. Am fost conştientă că nu am dreptul să semnez, dar am făcu t acest lucru ca să nu se blocheze activitatea spitalului', a mai afirmat Carmen Rotaru.
SJU Vaslui are la această dată 1.000 de angajaţi şi în medie pe zi câte 900 de pacienţi.
SJU Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Carmen Rotaru, directorul medical al unităţii vasluiene, a deţinut până pe 2 august şi funcţia de manager intermimar al unităţii sanitare vasluiene, după ce mandatul fostului manager Nicu Oprişan a expirat în urmă cu o lună de zile şi nu a mai fost organizat un concurs pentru ocuparea acestui post.
CJ Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei din 30 iulie pentru a doua oară preluarea SJU Vaslui din cauza datoriilor pe care le are unitatea sanitară.
SJU Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: Activitatea spitalului de urgenţe este blocată după ce unitatea a rămas fără conducere Subprefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaiei, a anunţat luni că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este blocată din cauză că instituţia a rămas fără manager şi director medical, mandatele celor doi fiind expirate.
Vaslui: Postul de manager al Spitalulului Judeţean de Urgenţă a fost scos la concurs Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a scos la concurs postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, ocupat de peste doi ani de un director interimar.
Covasna: Postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, scos la concurs Postul de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, ocupat în ultimii ani de Torok Zsuzsanna, a fost scos la concurs luni, la scurt timp după preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean Covasna şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care vor un management mai...
Vaslui: Medicul Lelia Croitoru,din nou director medical la SJU, după ce demisionase din funcţie Medicul neurolog Lelia Croitoru a fost numit interimar în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce, în luna mai a acestui an îşi dăduse demisia de onoare din acest post, în urma cazului cu cele două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică Ginecologie care au fost...
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.