Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 30 de persoane afectate de căldură
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi a intervenit, joi, pentru salvarea a 30 de persoane afectate de temperaturile ridicate, a declarat, pentru AGERPRES, reprezentanta instituţiei, Ramona Nistor.
Potrivit acesteia, persoanele în cauză au primit îngrijiri medicale de urgenţă în locurile în care au suferit şocurile lipotimice, cauzate de deshidratarea organismului şi de expunere prelungită la soare, şi au fost transportate de paramedicii SMURD la unităţile spitaliceşti.
'Am înregistrat cazuri în care afecţiunile au fost provocate de consumul exagerat de alcool. Echipajele noastre au fost nevoite să se deplaseze în localităţile Salcia şi Corcova pentru a acorda primul ajutor şi a monitoriza persoanele respective până la internarea în spitale', a precizat Nistor.
Specialiştii SMURD au recomandat reprezentanţilor unităţilor administrativ-publice să amenajeze în zonele aglomerate puncte cu prim ajutor pentru a proteja populaţia împotriva caniculei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Doar o jumătate din paramedicii calificaţi lucrează pe ambulanţele SMURD Doar o jumătate din cei 121 de paramedici calificaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi lucrează pe ambulanţele SMURD, a declarat miercuri şeful instituţiei, Constantin Florea.
Mehedinţi: ISU a intervenit, în primul semestru, în peste 2.700 de situaţii de urgenţă ISU Mehedinţi a desfăşurat, în primul semestru al anului, 2.775 intervenţii, conform raportului prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mehedinţi. Misiunile au fost derulate în urma primirii, prin intermediul SNUAU 112, a unui număr de 4,375 apeluri...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: SMURD a intervenit în două cazuri medicale Echipajele SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a intervenit, miercuri, pentru acordarea asistenţei medicale în cazul a două persoane, a declarat, pentru AGERPRES, reprezentanta instituţiei, Ramona Nistor.
Mehedinţi: Aproximativ 450 de persoane au beneficiat de ajutor medical de urgenţă din partea echipajelor SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, de la începutul anului, în 446 de cazuri pentru salvarea vieţilor unor persoane, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.
Mehedinţi: SMURD a devenit operaţional Drobeta-Turnu Severin, 21 dec /Agerpres/ - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), înfiinţat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, a devenit, luni, operabil.