Cele mai citite
 


Consumul moderat de bere reface pierderile hidrominerale
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie
 

Un studiu comun efectuat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină din Granada şi cei de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid arată că un consum moderat de bere după realizarea exerciţiilor fizice reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând astfel o recuperare rapidă a organismului după exerciţiul fizic, informează un comunicat remis presei de Asociaţia Berarilor din România.

Conform sursei citate, berea aduce elemente care înlocuiesc pierderile ocazionate de exerciţiile fizice cum sunt?aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B şi antioxidanţi. Printre alte proprietăţi, berea se caracterizează prin efectul marcat răcoritor şi puterea de reducere a senzaţiei de sete. Consumată moderat, berea este o băutură rehidratantă ideală, relevă studiul.
Berea este o băutură elaborată din ingrediente naturale (apă, cereale şi hamei), cu un conţinut scăzut de alcool, folosită în mod clasic în ţările occidentale pentru a calma setea. Aceasta conţine în mod fundamental apă (95%), dar şi săruri minerale, carbohidraţi (maltodextrine, oligozaharide), vitamine, antioxidanţi, fibra solubilă şi alte ingrediente. Toate aceste substanţe pot fi benefice pentru sănătate în general şi în special pentru recuperare după exerciţiile fizice. Berea conţine, de asemenea, o anumită cantitate de alcool, şi, de aceea, utilitatea sa ca băutură rehidratantă a trebuit să fie reanalizată.
Obţinând o rehidratare adecvată, prin care se refac pierderile hidro-electrolitice şi care reinstaurează rapid şi complet depozitele energetice epuizate, se poate îmbunătăţi randamentul fizic - sportiv şi optimiza viteza de recuperare după efort. Prin urmare, berea, prin compoziţia sa, prin caracteristicile organoleptice şi conţinutul scăzut de alcool, ingerată în doze moderate de persoane adulte obişnuite cu consumul său, poate fi o băutură alternativă pentru rehidratare după realizarea exerciţiilor sportive, evidenţiează sursa citată. Nu s-au constatat efecte dăunătoare în niciunul dintre nivelele analizate comparativ cu o băutură neutra cum este apa.
Având în vedere noutatea rezultatelor constatate sunt necesare studii viitoare menite a detalia şi perfecţiona cunoştinţele în acest domeniu specific.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Berea poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, se arată într-un studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.
Berea fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanţilor din laptele matern (studiu) Berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanţi din laptele matern, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Valencia şi Spitalul Universitar Dr. Peset.
Suplimentele de vitamine scurtează viaţa (experţi) Eventualele beneficii şi prejudicii pentru sănătate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp. Unii experţi consideră că produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesară de oligoelemente şi se impune consumul unor suplimente de vitamine în...
Dieta post-natala Ai nascut, iar in primele saptamani de dupa esti preocupata exclusiv de starea bebelusului tau, insa incepi sa te gandesti si la tine si, in special - cand vei reveni la "normal", adica la greutatea corporala pe care o aveai inainte de sarcina .
Primul studiu care evaluează serviciile medicale pentru persoanele cu consum problematic de alcool Primul studiu naţional ce evaluează serviciile medicale specializate adresate persoanelor cu consum problematic de alcool evidenţiază nevoia de servicii medicale şi sociale specializate pentru acest grup la risc.
Berea hidratează în aceeaşi măsură ca apa /studiu/ Berea, consumată în cantitate moderată după efectuarea unor exerciţii fizice, este la fel de eficientă ca apa pentru rehidratare şi refacere, potrivit unui studiu prezentat marţi la Bruxelles, cu prilejul celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea şi sănătătea, la care au participat specialişti...