Cele mai citite
 


Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
'Acest mesaj dovedeşte o viziune a decidenţilor care nu sunt preocupaţi de politici reale de sănătate. Acest lucru pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar la standarde de calitate' a afirmat preşedintele CMR.
Acesta a precizat că, în ultimii trei ani, au plecat din ţară peste 6.000 de medici, iar, în acest an, cererile au crescut îngrijorător - la aproximativ 2.000.
'Locurile libere nu se pot ocupa, pentru că posturile sunt blocate. Reglementările actuale prevăd o singură angajare la şapte locuri care se eliberează. Acest lucru face imposibilă funcţionarea sistemului de sănătate ' a subliniat prof. dr. Vasile Astărăstoae.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR1, că, în momentul de faţă, România nu poate oferi soluţii de absorbţie rapidă a forţei de muncă, în condiţiile în care rata şomajului s-a situat, în luna iulie, la 7,43%.
'Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forţei de muncă, dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine, unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de faţă, statul român nu poate să-şi plătească medicii, profesorii, cum ar merita să-i plătească', a declarat Băsescu la remarca moderatorului privind exodul medicilor români în străinătate.
Băsescu a susţinut că ştie medici de 35-40 de ani care pleacă din ţară nu pentru că nu se realizează material aici, ci pentru că nu au nicio perspectivă de evoluţie în carieră, 'pentru că sunt structurile anchilozate care nu lasă medicii care vin din urmă să evolueze'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...
Vasile Astărăstoae: Informaţiile ar trebui luate din documente oficiale Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, luni, pentru AGERPRES că Ordinul Medicilor din Franţa a informat că afirmaţia că medicii români sunt slab pregătiţi nu îi aparţine şi nu şi-o însuşeşte.
CMR: 600 de medici au plecat să lucreze în străinătate în primele două luni ale anului 600 de medici au plecat să muncească în străinătate în primele două luni ale anului, a afirmat joi prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), în cadrul Adunării Generale a CMR.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae: Fenomenul plecării medicilor este îngrijorător Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, în cadrul Adunării Generale a CMR pentru alegeri în Comisia Superioară de Disciplină, că fenomenul plecării medicilor este în creştere, aceasta în condiţiile în care în România numărul medicilor la mia de locuitori...
Vasile Astărăstoae (CMR):Alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB în 2016, pentru a opri declinul Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB pentru "a opri declinul" din sistem.