Cele mai citite
 


Ucraina: Patru chirurgi de prestigiu arestaţi pentru transplanturi ilegale de rinichi
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia ucraineană a dezmembrat o reţea transnaţională de transplanturi ilegale de organe ale cărei victime au fost nu doar rezidenţi ucraineni, ci şi cetăţeni din mai multe state din spaţiul postsovietic, transmit Unian şi AP.
Victimele erau trimise în clinici din străinătate unde deveneau donatori de rinichi pentru clienţi bogaţi din Israel, Europa Occidentală şi Asia.

Astfel, patru chirurghi de prestigiu din cadrul Institului Naţional de Chirurgie din Kiev şi încă patru persoane au fost arestate, după ce luna trecută a fost reţinut la Kiev un cetăţean israelian, liderul reţelei - a dezvăluit joi Iuri Kucer, şeful Departamentului pentru combaterea criminalităţii cibernetice şi a traficului de fiinţe umane din cadrul Ministerului ucrainean de Interne. Responsabilul ucrainean nu a dezvăluit numele medicilor şi nici pe cel al cetăţeanului israelian.

Majoritatea victimelor erau tinere femei sărace cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, recrutate din Azerbaidjan, Rusia, Republica Moldova, Belarus, Uzbekistan, care au fost plătite cu 10.000 de dolari pentru un rinichi.

Intervenţiile chirurgicale au fost efectuate în Azerbaidjan şi Ecuador. Beneficiarii de transplanturi achitau până la 200.000 de dolari pentru operaţie. Chirurgii ucraineni încasau între 10.000 şi 20.000 dolari pentru fiecare operaţie de transplant.

Câştigul net al reţelei compuse din 12 persoane se ridica la 15 milioane de dolari pe an.

Iuri Kucer a specificat că suma totală obţinută de membrii reţelei care au fost arestaţi la Kiev se ridică la de 40 milioane de dolari. La domiciliul unuia dintre medicii reţinuţi au fost găsiţi 200.000 de dolari, iar într-un depozit bancar al acestuia - alţi 300.000 de dolari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Trafic ilegal de cornee la o morgă de lângă Kiev Kiev, 28 iul /Agerpres/- Un nou scandal a izbucnit în Ucraina după ce au fost descoperite peste 200 de cadavre cu ochii scoşi, într-o afacere cu trafic ilegal de cornee, relatează joi publicaţia ucraineană Segodnia.
Comerţul ilicit cu organe: Săracii au devenit un fel de bănci de organe pentru cei înstăriţi În fiecare an, circa 5000 de oameni grav bolnavi din SUA, Israel, Arabia Saudită, dar şi alte ţări plătesc sume importante în schimbul organelor donate de alţi oameni, în condiţiile în care o astfel de practică este ilegală peste tot în lume, mai puţin în Iran, a atras atenţia Francis Delmonico, chirurg...
Misiunea UE în Kosovo acuză doi bărbaţi de trafic de organe Misiunea europeană de justiţie şi poliţie în Kosovo /EULEX/ a acuzat un cetăţean turc şi altul israelian de trafic ilegal de organe la o clinică din Pristina, a anunţat luni EULEX, informează Reuters.
Dr. Zota: România pe primul loc în Europa în acest an privind creşterea procentului de transplant România se află pe primul loc în Europa în acest an în ceea ce priveşte creşterea procentului de transplant, a precizat marţi dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.
Dr. Victor Zota: România a înregistrat anual o creştere progresivă de 30% în domeniul transplantului Anul acesta au fost realizate transplanturi cu organe prelevate de la 23 de donatori aflaţi în moarte cerebrală, 2011 fiind cel mai bun an din punct de vedere al donatorilor, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.