Cele mai citite
 


Stresul, Acidentele de Circulatie si Tehnica Radianta®
vineri, 6 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Munca fara stres, Interventii chirurgicale
 

 Stresul, Somnul insuficient și Suprasolicitarea sunt principalele cauze ale Accidentelor rutiere. Prezentăm analizele, previziuniile si recomandarile dedicate prevenirii accidentelor rutiere oferite de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile din diferite țări. În completare prezentăm soluțiile oferite de Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pentru prevenirea accidentelor rutiereși la nevoie oferirea de ajutor Radiant Local sau de la Distanță persoanelor accidentate.

Stresul, Accidentele de Circulație şi Tehnica Radiantă® - Real Reiki®

 
Siguranţa Rutieră în viziunea:


Organizaţiei Internaţionale a Muncii:
1996 Prevenirea Stresului Ocupaţional la Şoferii de Autobuze
     … Stresul Ocupaţional nu mai poate fi considerat ocazional şi o problemă personală care poate fi remediat prin soluţii paleative (înlăturarea efectelor). El devine un fenomen global care afectează toate categoriile de angajaţi, toate locurile de muncă din toate ţările. Această tendinţă - cuplată cu creşterea costurilor individuale, sectoriale şi ale societăţii – subliniază nevoia imperioasă a cercetării, stabilirii şi aplicării unor măsuri inovative şi eficiente de prevenire a Stresului Ocupaţional prin combaterea cauzelor şi nu numai prin tratarea efectelor. …Efectele stresului ocupaţional la Şoferii de Autobuze sunt complexe şi costisitoare atât pentru Întreprindere cât şi pentru el şi familia lui: număr mare de zile de concediu de boală, risc crescut de incapacitate de muncă, necesitatea de schimbare a locului de muncă pe motive medicale (afecţiuni ale spatelui, tendoanelor şi încheieturilor, afecţiuni ale stomacului sau intestinelor, probleme mentale, insomnii sau somn ineficient şi afecţiuni cardiovasculare). …

 

Organizaţiei Naţiunilor Unite:
… Accidentele Rutiere sunt probleme globale care afectează toate sectoarele societăţii, dar până acum ele nu au beneficiat de suficientă atenţie nici la nivel naţional şi nici la nivel internaţional (datorită lipsei de informaţii referitoare la mărimea consecinţelor directe şi indirecte, abordării fataliste a lor, şi lipsei unor responsabilităţi  politice şi a unor abordări interdisciplinare).  În anul 2000 1.260.000 de oameni au murit în accidente de circulaţie reprezentând 2,2% din totalitatea deceselor  şi 25% din decesele provocate de accidente în general ( cauza principală a deceselor pentru persoanele cu vârsta între 15 şi 44 ani şi pe locul 9 pentru toate categoriile de vârstă). Prognoza OMS pentru 2020 indică trecerea accidentelor de circulaţie de pe locul 9 pe locul 3 la cauza deceselor după sinucideri şi afecţiuni cardiovasculare (şi acestea din urmă provocate de stres, sărăcie şi suprasolicitare). Din nefericire din cele 1.260.000 de decese, 90%  au avut loc în ţările sărace şi mediu dezvoltate şi numai 10% în ţările dezvoltate (care au reuşit să reducă consecinţele accidentelor de circulaţie cu 50% în ultimii zeci de ani). … Accidentele Rutiere  au un enorm impact asupra sănătăţii, economiei şi vieţii sociale a persoanelor implicate, a familiilor acestora, a comunităţii şi ţării din care aceştia fac parte. În fiecare an în Uniunea Europeană Accidentele Rutiere sunt responsabile  mai mult de 50.000 de decese şi peste 150.000 de persoane invalide care afectează la rândul lor viaţa a peste 200.000 de familii (emoţional, economic şi prin procesele civile sau penale). Pierderile economice provocate de Accidentele Rutiere reprezintă 1-3% din PIB al fiecărei ţări iar la nivel global sunt de circa 518.000.000.000 USD din care circa 100.000.000.000 USD în ţările în curs de dezvoltare (depăşind de 2 ori suma dedicată asistenţei financiare a acestora).
În 2020 se estimeză circa 8,4 milioane de decese prin accidente rutiere....

  ....Raportul "Criza globală a siguranţei rutiere", prezentat la cea de-a 58-a Adunare Generală a ONU, a prezentat efectul accidentelor de circulaţie, precum şi dificultăţile şi impactul măsurilor de prevenire - a subliniat Soknan Han Jung, reprezentant rezident ONU la Centrul de Informare al Naţiunilor Unite la Bucureşti. 

Raportul relevă că numărul accidentelor de circulaţie reprezintă, deja, o criză globală ce se reflectă în primul rând în sănătatea publică. Criza necesită măsuri urgente, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
În ceea ce priveşte amploarea problemei, Soknan Han Jung a exemplificat prin cele aproximativ 1,2 milioane de persoane cu decedate în 1998. Peste 70 la sută - adică aproape 850.000 de persoane sub 45 de ani - şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie în anul 1998. Totodată, Soknan Han Jung a atras atenţia că se estimează că în anul 2020 decesele prin accidente rutiere vor atinge cifra de 8,4 milioane.
De asemenea, Soknan Han Jung a subliniat că decesele şi disabilităţile provocate prin accidente rutiere reprezintă 2,8 la sută din cazuri iar costurile economice sunt enorme. Astfel, 50 la sută din decese sunt tineri între 15-44 de ani, vârsta care corespunde segmentului celui mai productiv în sănătate al populaţie. Soknan Han Jung a adăugat că îmbunătăţirea siguranţei rutiere necesită voinţă şi angajament politic şi a exemplificat cazul Poloniei şi Thailandei unde programele naţionale de siguranţă rutieră se desfăşoară sub directa coordonare a vice-prim miniştrilor.
Soknan Han Jung sprijină iniţiativa Inspectoratului General al Poliţiei de a lansa o campanie naţională de educare şi sensibilizare a populaţiei pe tema siguranţei rutiere. Ea a menţionat, în context, că în acest an Ziua Mondială a Sănătăţii este dedicată siguranţei rutiere având ca motto "Accidentul de circulaţie nu este o fatalitate".
Obiectivul Cartei Albe a Politicii de Transport European pentru 2010 este reducerea cu 50 la sută a accidentelor rutiere. "În Europa, preţul plătit pentru morbiditate este încă extrem de ridicat. Conform statisticilor, o persoană din trei va fi vătămată într-un accident la un moment dat al vieţii sale. Costul accidentelor rutiere direct măsurabil este de ordinul a 45 de milioane euro. Costurile indirecte sunt de trei sau chiar de patru ori mai mari. Valorea anuală este de aproximativ 160 milioane euro, echivalentul a 2 la sută din PIB în Statele UE. În bătălia pentru siguranţa rutieră, trebuie ca UE să stabilească propriul mod de a reduce numărul victimelor între 2000 şi 2010. Comisia Europeană îşi propune să depună eforturi pentru reducerea la jumătate a numărului victimelor în acest interval" se spune în acest document....
 
Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii:
Raportul OMS pe 2003 Capitolul 6: 
....În ultimii ani Bolile Cronice Netransmisibile, Fumatul şi Accidentele Rutiere au devenit adevărate Epidemii Globale care nu mai pot fi neglijate. Azi numărul de decese şi al cazurilor de invaliditate generate de Bolile Cronice Netransmisibile (generate sau agravate de Stresul Ocupaţional, Familial şi Social) depăşeşte efectul cumulat al tuturor Bolilor Transmisibile (care constituiau până acum prioritatea nr. 1 a OMS). Mai mult de 20.000.000 de oameni sunt accidentaţi grav sau mor pe şoselele din întreaga lume. Cea mai mare parte a acestora sunt în ţările sărace sau în curs de dezvoltare ţar numărul lor creşte rapid datorită creşterii numărului de autovehicule. Dar în cea mai pare parte Accidentele Rutiere pot fi prevenite. Cu toate că în fiecare zi mai mult de 3000 de oameni mor în accidentele de circulaţie recunoaşterea gravităţii şi efectelor Accidentelor Rutiere este minimizată datorită faptului că de obicei sunt puţine victime la un moment dat într-un accident, sunt mai puţin mediatizate şi din acest motiv natura epidemică la nivel global al Accidentelor Rutiere a fost neglijată sau ascunsă Guvernaţilor, Managerilor şi Publicului. Experienţa ţărilor dezvoltate demonstrează faptul că Accidentele Rutiere pot fi prevenite ţi măsurile luate de acestea în ultimii zeci de ani au dus la salvarea de mii de vieţi. Pentru a extinde această experienţă şi în ţările sărace sau în curs de dezvoltare sunt necesare campanii pe termen lung pentru conştientizarea şi mobilizarea Guvernanţilor, Managerilor, Conducătorilor Auto şi a Publicului asupra Gravităţii consecinţelor directe şi indirecte a Accidentelor Rutiere şi a necesităţii unor măsuri ferme şi eficiente pentru prevenirea lor. În 2001 OMS a dezvoltat o Strategie pe 5 ani pentru Prevenirea Accidentelor Rutiere, iar în anul 2004 7 Aprilie: Ziua Mondială a Sănătăţii este dedicată Siguranţei Rutiere. ...

 

Stresul, Oboseala la Volan şi Accidentele de Circulaţie:


FRANŢA: Oboseala la volan poate ucide:

  ....În Franţa, somnolenţa se află la originea a 30 % dintre accidentele survenite pe autostrăzi, şi a 20 % din cele petrecute pe şosele, relevă articolul apărut recent în cotidianul /francez/ de mare tiraj Le Parisien.

Cu un bilanţ anual de 6.000 de morţi şi 24.000 de răniţi grav în accidentele auto, Franţa continuă să considere combaterea insecurităţii rutiere drept o prioritate, notează ziarul amintit. Şi aceasta, în pofida recentelor ameliorări ale situaţiei, în urma cărora numărul celor care şi-au pierdut viaţa pe arterele sale rutiere a scăzut cu 1.500, iar cel al răniţilor, cu 26.000. Pe lângă viteza mare şi consumul de alcool, există şi un al treilea factor incriminat în producerea accidentelor, la fel de important, dar încă prea puţin cunoscut, şi anume acela al tulburărilor de somn şi al scăderii vigilenţei. Cu toate acestea, este vorba de un fenomen foarte curent, întrucât un francez din cinci suferă de insomnie şi 70 % din totalul populaţiei Franţei se plânge de insuficienţa - în plan calitativ ori cantitativ - a somnului.
Somnolenţa la volan este la originea a 20-30 % dintre accidente - 30 % pe autostrăzi şi 20 % pe şosele, au subliniat specialiştii în probleme de securitate rutieră cu prilejul unui colocviu parlamentar organizat săptămâna trecută la Paris, de deputatul Richard Dell'Agnola. "Lupta împotriva violenţei rutiere, care constituie o prioritate a guvernului /francez/, necesită manifestarea unui interes aparte pentru tulburările vigilenţei la volan", a declarat el. "Un conducător auto din doi se privează de somn înainte de plecarea în călătoriile de lungă durată", a amintit dr. Pierre Philip, din cadrul Clinicii pentru patologia somnului din cadrul Spitalului Pellegrin din Bordeaux, un medic care oferă consiliere de specialitate delegatului ministerial pentru securitate rutieră. "Or, studii recente, în special cel efectuat de Connor, dat publicităţii în anul 2002 în paginile cunoscutei publicaţii The British Medical Journal, au demonstrat că există un pericol real în conducerea unui autovehicul în condiţiile în care nu s-a dormit suficient".
A fi la volan între orele două şi cinci dimineaţa măreşte de 5,6 ori riscul producerii unui accident. Iar a dormi mai puţin de cinci ore, creşte acest risc de 2,7 ori. De fapt, privarea de somn are efecte la fel de nocive ca şi consumul de alcool, ceea ce majoritatea dintre noi ignoră: 17 ore de veghe - adică să te afli la volan la miezul nopţii după o zi de activitate - echivalează cu 0,5 grame de alcool în sânge, iar 24 de ore de veghe înaintea urcării la volanul unui autovehicul este un fapt la fel de periculos ca şi o alcoolemie de un gram. Am asimilat cu toţii mesajul că trebuie să optăm între a bea şi a conduce maşina /în Franţa, pe marginea autostrăzilor şi şoselelor, există mari panouri de avertizare inscripţionate cu acest mesaj, n.red./. Ar trebui să se insiste, însă, şi asupra importanţei unei bune igiene a somnului înainte de a porni la drum /în calitate de conducător auto/, opinează Catherine Petitnicolas, semnatara articolului din Le Parisien.
Specialistul francez în patologia somnului a avertizat şi în ceea ce priveşte riscurile adormirii la volan, legate de luarea anumitor somnifere şi a altor tranchilizante consumate masiv de cetăţenii francezi. "Zece la sută dintre răniţii sau morţii în accidentele rutiere se aflau sub efectul unui preparat psihotrop", a subliniat dr. Anne Castot, farmacolog în cadrul Agenţiei Franceze de Securitate Sanitară a Produselor pentru Sănătate /AFSSAPS/, adăugând că "riscul producerii unor accidente este mărit de două până la cinci ori în urma consumului de substanţe sedative, tranchilizantele pe bază de benzodiazepine fiind cel mai adesea incriminate". De unde şi mesajul repetat răspicat pe întreaga durată a colocviului amintit: înainte de a ne urca la volan, trebuie să dormim bine, şi mai ales să nu fi luat somnifere....
 
ANGLIA Oboseala, momentul recunoaşterii si abordării unei probleme vechi:

… O ancheta privitoare la conducătorii auto din Marea Britanie a constatat ca 29% dintre cei intervievaţi au recunoscut ca au fost pe punctul de-a adormi in timpul şofatului, in ultimul an.6 Aproximativ o pătrime din rândul conducătorilor auto new-yorkezi a recunoscut ca, uneori, au aţipit la volan.7 Circa o treime dintre conducătorii australieni de camioane, care au răspuns la o ancheta naţionala, au considerat ca oboseala este o problema grava.8 Studiul publicat, recent,1 de Philip si colaboratorii arata ca, din aproximativ 68 000 de incidente rutiere grave, produse in condiţii meteorologice favorabile si in care a fost implicat un singur autovehicul, 10% s-au datorat oboselii…
 
Statele Unite ale Americii  Fundaţia Americană pentru Siguranţa Rutieră precizează:

 
Efectele Somnolenţei şi Oboselii la Volan:
Ø     Apariţia involuntară a unor episoade de somn paradoxal de 1-2 secunde numite microsomn
Ø     Alterarea timpului de reacţie, a deciziei şi vederii
Ø     Probleme cu memoria pe termen scurt şi gândire înceată şi neclară
Ø     Scăderea performanţei, vigilenţei şi motivaţiei
Ø     Creşterea comportamentului agresiv la volan

Recunoaşterea Semnelor de Oboseală:
Ø     Dificultăţi în concentrarea atenţiei, în ţinerea ochilor deschişi sau a capului ridicat
Ø     Vise cu ochii deschişi şi apariţia unor gânduri aleatoare
Ø     Senzaţia de nisip în ochi şi nevoia repetată de frecare a lor
Ø     Conducerea în zigzag şi omiterea semnelor sau indicatoarelor rutiere
Ø     stare de nelinişte sau de iritare
Măsuri de prevenire a adormirii la volan înainte de plecarea în cursă:
Ø     Dormiţi bine şi cel puţin 8 ore
Ø     Planificaţi drumul cu pauză la fiecare 2 ore sau 100 mile (160 Km)
Ø     Călătoriţi în cabină cu un partener sau un pasager care să observe semnele de oboseală
Ø     Evitaţi folosirea medicamentelor sau a consumului de alcool
Măsuri de prevenire a adormirii la volan pe timpul cursei:
Ø     Opriţi-vă într-un refugiu şi dormiţi puţin
Ø     Lăsaţi partenerul să vă înlocuiască la volan
Ø     Consumaţi puţină cafea

 
ROMANIA 21 martie –   Ziua Internaţională de Combatere a Insomniei
 Insomnia reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial; astfel, conform datelor statistice, durata somnului s-a redus, în ultimul secol, cu 20%; 20-30% din populaţia adultă suferă de insomnie (10% prezintă insomnie severă); 45% dintre accidentele rutiere şi peste 50% dintre accidentele de muncă sunt corelate cu somnul insuficient, iar costurile insomniei pentru societate ating cifre impresionante, în SUA, de pildă, ele depăşind, anual, suma fabuloasă de 100 de miliarde de dolari.
Aproape trei sferturi dintre persoanele care suferă de insomnie nu consultă medicul, ceea ce confirmă ignorarea importanţei unei probleme de sănătate atât de serioase.

 
 
  Informații publicate pe Situl nostru:

Efectele Economice şi Sociale ale Somnului Insuficient sau de Slabă Calitate:
Insuficienţa Somnului Acută sau Cumulată însoţită de Oboseală şi asociate Momentelor Critice ale Ritmului Cicardian ( 3-5 Dimineaţa sau 3-5 După Amiaza) generează un Risc Crescut pentru Accidente şi reducerea Siguranţei în Exploatare a Sistemelor Complexe coordonate de Operatori Umani:
- 57% din Accidentele Grave ale Camioanelor de Marfă de pe Autostrăzile din SUA;
- Accidentele Maritime pe Vizibilitate Bună ( Exxon Valdez şi World Prodigy);
- 4 Accidente Feroviare Majore în SUA între anii 1987-1992;
- Una din Cauzele principale a multor Accidente Aviatice Majore din SUA;
- Accidentele Nucleare din SUA (Three Mile Island) şi Rusia (Cernobâl);
- Multe din Erorile Medicale din Spitalele din SUA;
- Eroarea în Decizia de Lansare a Navetei Spaţiale Challenger;
- 41% din Rănirile şi Decesele produse de Accidente în General.
Comisia Naţională a SUA pentru Cercetarea Afecţiunilor Somnului a estimat pentru anul 1990 un Cost Direct al Bolilor Somnului şi al Somnului Insuficient de circa 16 Miliarde USD, la care se adaugă alte 46 Miliarde USD pentru consecinţele Accidentelor produse de Adormirea la Volan şi 70 Miliarde USD pentru Scăderea Productivităţii produsă de Lucru în Schimburi.

Stresul afectează Calitatea Variabilităţii Pulsului şi aceasta la rândul ei influenţează Activitatea Corticală din Creierul Uman:
o       Când Variabilitatea Pusului este Haotică, Cortexul este Inhibat, blocând astfel Gândirea Inteligentă şi rămânem doar cu Teama, Supărarea şi Atacul controlate de nivelul mediu al Creierului, operând numai cu primele 2 nivele ale lui.
o       Însuşindu-ne şi aplicând Zilnic metodele care ne permit restabilirea Coerenţei Variabilităţii Pulsului, vom reactiva Cortexul şi deci implicit Gândirea Inteligentă şi Creativitatea. În această stare:
·        Devenim mai Conştienţi, Percepem mai Corect Realitatea;
·        Avem o Imagine de Ansamblu a Situaţiei noastre, a Familiei şi a Întreprinderii sau Instituţiei la care lucrăm precum şi a Societăţii în care Trăim;
·        Sesizăm mai Uşor şi mai Clar care sunt cele mai Bune Opţiuni;
·        Avem o mult mai bună Claritate Mentală;
·        Creşte Creativitatea şi Spiritul Inovator;
·        Luăm cele mai Inteligente Decizii;

 

SupraStresul si Stimulentele Hormonilor Fericirii:
Când nu ne simţim bine ( datorită SupraStresului ) încercăm să facem ceva pentru a ne simţii bine. Natura ne-a pus la dispoziţie o mulţime de Stimulente ale Fericirii pe care le putem Mânca, Bea, Inhala sau Injecta. Aceste Stimulente ale Fericirii determină în Creierul Nostru creşterea Nivelului unuia sau mai multor Hormoni ai Fericirii ajutându-ne astfel să Restaurăm Temporal Starea de Bine chiar în situaţia Când suntem sun SupraStres.
Folosirea Stimulentelor Fericirii pentru a Combate Efectele SupraStresului este o Soluţie Incorectă deoarece oferă o Ameliorare a Stării de Bine pe Termen Scurt şi pe Termen Lung poate produce Probleme şi mai mari decât cele Provocate de SupraStres.
Stimulentele Fericirii ne pot ajuta Temporar să Dormim mai Bine, să Suportăm mai bine Durerea şi să avem mai multa Energie. Iată cele mai Cunoscute Stimulente ale Fericiri:

 • Zahărul, Stimulează o Creştere Imediata a celor 3 Hormoni ai Fericiri. El este obţinut de Corpul Uman din Lapte (Lactoză), Fructe  si Porumb Dulce (Fructoză), Miere (Glucoză), Carne (Sucroză)

 • Cofeina din Cafea, Ceai Negru, Ciocolată şi Cola
 • Alcoolul din Bere, Vin, Lichior, Votcă, Ţuică si alte Băuturi
 • Tutunul Fumatul Ţigărilor ( Activ sau Pasiv =, Mestecatul Tutunului, Fumatul prin Pipă.
 • Drogurile ( Marihoana, Cocaina, Amfetaminele, Heroina etc. )
 • Inhalarea unor Solvenţi  care au Efectul Alcoolului ( Dizolvant al Lacurilor, Vopselelor sau al Lacului de Unghii, Fumul produs de Arderea Produselor Petroliere, Adezivi)
 • Propria noastră Adrenalină ( Creşte Brusc cantitatea de Noradrenalină ) produsă si care ulterior provoacă dependenţe prin Supramunca, Sporturi Extreme, Jocuri de Noroc sau Cumpărături de dragul cumpărăturilor.

KI-OM-LOGIA şi Sănătatea la Locul de Muncă:
Durata Normală a Timpului de Muncă pe 1 Săptămână este de 5 Zile Lucrătoare a 8 Ore pe Zi, deci un total de 40 de Ore Săptămânal (Art. 109);
Durata Maximă Legală a Timpului de Muncă nu pate depăşii 48 de Ore pe Săptămână, inclusiv Orele Suplimentare (Art.111);
Efectuarea de Muncă Suplimentară peste cele 48 de Ore Săptămânal este Interzisă (Art.118);

Din nefericire aceste reglementări sunt anulate implicit prin prevederile  Titlul 2 - Art.35 care prevede dreptul Salariatului de a cumula mai multe funcţii pe baza unor Contracte de Muncă Separate, beneficiind de Salariul Corespunzător pentru fiecare Funcţie, singura Obligaţie a Angajatului este de a Declara fiecărui Angajator unde Exercită Funcţia de Bază.
Propunem ca acest articol să fie completat cu Obligaţia ca Timpul de Lucru Cumulat pentru îndeplinirea tuturor funcţiilor să nu depăşească Durata Maximă Legală a Timpului de Muncă de 48 de Ore Săptămânal prevăzută în Art. 111 şi 118 din Titlul 3.
Lipsa acestei precizări din Codul Muncii va determina ca un Salariat să-şi reducă timpul de Odihnă, Refacere , Pregătire Profesională Continuă şi să nu se poată achita de Îndatoririle de Partener de Viaţă şi de Părinte. Acest lucru va duce în timp la:
- Creşterea Şomajului provocată de faptul că unele persoane pot avea 2-4 Locuri de Muncă şi altele nici unul;
- Probleme cu Partenerul  de Viaţă, şi cu Copii provocate de lipsa timpului necesar activităţilor petrecute alături şi împreună cu aceştia;
- Descalificarea Profesională prin lipsa Timpului destinat Pregătirii Profesionale Continue;
- Oboseală Cronică cu Inhibiţie Corticală ca va face ca Deciziile luate să fie Eronate sau Încetinite. Oboseala şi Stresul acumulate vor duce la Creşterea Erorilor,  Scăderea Creativităţii şi a Productivităţii Muncii, Creşterea Rebuturilor,  Creşterea  Riscului de producere a  Accidentelor de Muncă şi la Apariţia şi Agravarea Bolilor Cronice. Toate acestea vor produce Pierderi Directe şi Indirecte în toate locurile de muncă în care acesta este Angajat Simultan;
- Se va instala în corp procesul de Îmbătrânire Prematură însoţit de Riscul de Pierdere a tuturor Locurilor de Muncă, antrenând Cheltuieli Suplimentare ale Angajatorilor pentru Înlocuirea lui şi o Dublă Pierdere Financiară pentru Sistemele de Asigurări Sociale şi de Sănătate ( fostul Angajat trecând din poziţia de Finanţator în cea de Consumator de Resurse Financiare ale acestora);
- În final se poate ajunge la Decesul Prematur şi Neaşteptat prin Accidente de Muncă, Accident Cerebral sau Stop Cardiac, cu pierderea definitivă a unor Profesionişti de mare valoare şi cu un deosebit Prestigiu Profesional.

 
Codul Muncii extinde responsabilitatea Angajatorului de la Securitatea la Locul de Muncă la Sănătatea şi Securitatea la Locul de muncă a Angajaţilor (Art. 171):
Angajatorul are obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru protejarea vieţii şi sănătăţii Salariaţilor, în toate aspectele legate de Muncă şi chiar dacă acesta apelează la Persoane sau Servicii Exterioare;
Măsurile privind Securitatea şi Sănătatea în Muncă nu pot în nici un caz să determine Obligaţii Financiare pentru salariaţi;
Angajatorul are Obligaţia să organizeze Instruirea Salariaţilor săi în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (Art.176). Deoarece Stresul este Responsabil pentru 60-80% din Accidentele de Muncă şi pentru 75-90% din vizitele la Medicul de Familie, noi considerăm ca necesară introducerea Cursului de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® în cadrul Instruirii Salariaţilor în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă;

 Cursurile noastre de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® oferă soluţii simple, eficiente şi sigure pentru prevenirea Accidentelor de Circulaţie:
Pentru diminuarea efectelor stresurilor anterioare şi prevenirea apariţiilor a noi efecte dăunătoare provocate de multitudinea de agenţi Stresori, cu care suntem confruntaţi în viaţa cotidiana, este nevoie de folosirea sistematica a celor 4 R:

1.    Radianţa Interioară ( aducerea în toate planurile existentei fiinţei noastre a unui supliment de vitalitate pentru a o înlocui pe cea consumata de stresurile anterioare ). Acesta se realizează prin Folosirea Zilnică a Tehnicii Radiante®:
- Armonizarea Zilnică sau după fiecare Moment Stresant a Locuinţei şi a Locului de Muncă;
- Sesiuni Radiante Expandate Zilnice;
- Directări Zilnice pentru Familia dumneavoastră şi pentru Colectivul în care lucraţi;
- Combinaţiei de Simboluri 3x(SU4M+SU1M) + 1x(SU22+SU1M) la Oboseală sau Tensiune Psihică;
- La nevoie Directări pentru Îngrijorări, Evenimente sau Proiecte;
- În cazul Tratamentelor Medicale: Sesiuni Radiante şi Directări de mai multe ori pe ZI + Armonizarea Medicamentelor la Cumpărare până la Remisiunea Afecţiunii respective;

 
2.    Răspunderea Personală pe baza educaţiei continue prin care fiecare persoana îşi va putea schimba treptat stilul de viaţa şi va adopta o atitudine interioară înţeleaptă faţă de evenimente în vederea reducerii la minim a impactului negativ al agenţilor Stresori. Cursul Managementul Stresului folosind Tehnica Radiantă® oferă informaţiile necesare alături de o metoda simplă şi eficientă ( TRT® ), care folosita zilnic ( FZ-TRT® ) va uşura schimbarea stilului de viaţă şi a atitudinii interioare faţă de evenimente.
 
Stilul de Viaţă Optim:

 • Cu Echilibru între Muncă şi Odihnă;

 • Alternând Activităţile Impuse cu cele Plăcute;
 • Plin de Dragoste, Apreciere, Mulţumire şi Fericire;
 • Acumulând Zilnic Cunoaştere Universală;
 • Dedicat Binelui Universal ( pentru Noi şi pentru Ceilalţi);
 • Cu cât mai puţine Supărări sau Îngrijorări;
 • Fără Lăcomie, Egoism, Ură sau Gelozie;

 
3.    Reţeaua de Suport prin care fiecare dintre noi avem alături, în momentele dificile, membrii familiei, prietenii, colegii de birou sau membri unei anume comunităţi la care suntem afiliaţi. Utilizând Tehnica Radiantă® atât local ( prin aplicarea mâinilor activate în cursul TRT® gradul 1 ) cât şi distant ( prin Directări folosind setul de simboluri universale învăţate în cursul TRT® gradul 2 ) se pot realiza şi întreţine reţelele de suport simplu şi eficient:

 • - Având la Bază Piramida Responsabilităţilor (Propria Persoană, Familia Noastră, Colegii de Serviciu, Rudele, Prietenii şi ceilalţi;

 • - Realizată şi întreţinută din timp şi în ambele sensuri ( să Ajutăm şi să fim Ajutaţi);
 • - Prin realizarea unor Grupe de Suport Radiant  Locale ( pentru Sesiuni de Grup ) între rude sau prieteni Radianţi şi Distante ( prin Directări) cu alţi Colegi Radianţi de pretutindeni;
 • - Prin mobilizarea şi a altor Radianţi ( ce nu fac parte din Grupa dumneavoastră de Suport ) plus a noastră a Instructorilor dumneavoastră pentru Probleme Deosebite;
 • - Participarea Activă ( cu prezentări de Experienţe şi formularea Eventualelor Întrebări)  şi sistematică la Clasele Expandate sau consultarea materialelor prezentate care sunt publicate pe situl VITALITATE în capitolul Noutăți.

 
4.    Resursele Naturale care ne permit reintegrarea în cadrul natural prin alimentaţie, apă şi aer cât mai puţin poluate alături de folosirea luminii naturale şi a plimbărilor prin zone cu cât mai multa vegetaţie. Prin Folosirea Zilnica a Tehnicii Radiante® asupra alimentelor, apei şi mediului ambiant se pot amplifica efectele benefice ale resurselor naturale iar nivelul toxicităţii ( datorate poluării ) se va diminua;
 
Prin folosirea zilnică a celor 4R (Radianţa Interioară, Răspunderea Personală, Reţeaua de Suport şi Resursele Naturale) conducătorul auto va obţine şi îşi va menţine o stare de sănătate optimă:
 
- Pe Planul Fizic:
            - Reacţii şi Execuţii Optime ale Deciziilor pe timpul Curselor;
            - Rezistenţă  la Efort;
            - Adaptabilitate la Stimuli imprevizibili;
            - Somn Eficient pe timpul Repausului de Noapte şi a  Pauzele din  timpul Zilei;
            - Digestie Optimă;
            - Încetinirea, Stoparea şi apoi Reversarea uzurii premature a Corpului;
 
- Pe Planul Emoţional: Stabilitate şi Conduită Preventivă;
 
- Pe Planul Mental Concret: Capacitatea de a lua Decizii Rapide şi Corecte;
 
- Pe Planul Mental Intuitiv: Capacitatea de a Anticipa intenţia şi acţiunile celorlalţi parteneri de trafic;
 
Instrumentele Tehnicii Radiante® de la Gradul 2 pot fi folosite de către Conducătorul Auto astfel:

- Înainte de Plecarea în Cursă: Directări pentru Cursă şi pentru eventualele Activităţi specifice din timpul acesteia;
- La plecarea în Cursă: Armonizarea Volanului (reprezentând sistemul de direcţie), a Motorului şi a Cutiei de Viteze;
- Pe timpul Cursei: Sesiuni Expandate sau Energizare Rapidă a Abdomenului şi apoi a Ochilor în pauzele planificate sau impuse de evenimentele din trafic. Sesiuni Expandate şi Combinaţii de Simboluri  pentru partenerul de cursă sau pentru pasagerii care  au probleme acute de sănătate.
- La Sfârşitul Cursei: Armonizarea locului de Odihnă şi o Sesiune Expandată Completă sau până la adormire urmată de o altă Sesiune Expandată + o Directarea pentru următoarea Cursă.

 
 Folosirea Tehnicii Radiante® în caz de Accidente:

 • 1- Se anunţă Serviciul de Urgenţă la Telefonul 112;
 • 2- Sunt anunţaţi alţi colegi de Gradul 2 disponibili pentru a începe o Directare Simultană pentru Persoana sau Persoanele    Accidentate;
 • 3- Suntem anunţaţi şi noi pe telefonul mobil 0722393250 pentru Cocreeri şi Directări pentru Persoana sau Persoanele Accidentate;
 • 4- Colegul Radiant prezent la locul accidentului va modela combinaţia de Simboluri Protecţie Universală Expandată (SU4M+SU1M) repetat până la Stabilizarea Mintal – Emoţională a celor implicaţi în Accident;
 • 5- Se va trece apoi la o Sesiune Expandată până la sosirea Salvării, fără a mișca persoana accidentată.;
 •  7- Se va continua apoi cu o Directare pentru persoanele accidentate transportate la Spitalul de Urgenţă şi funcţie de situaţie vor fi anunţaţi ceilalţi colegi radianţi să înceteze sau să continue Directarea de Grup;
 • 8- În cazul unor Intervenţii Chirurgicale se vor folosii Directările de Grup înainte, în timpul şi după aceste intervenţii;
 • 9- Pe timpul Recuperării  se vor folosii Armonizările, Combinaţia de Simboluri 3X(SU4M+SU1M) + 1X(SU22M+SU1M),  Sesiunile Expandate şi Directările ( pentru Eveniment, Prezent şi Îngrijorări) în completarea sinergică a Tratamentelor Medicale şi Procedurilor de Kinetoterapie.
Notare
Comentarii
ere are agencies, courts, universities, restaurants ... ... and all walks of life to christian louboutin on sale christian louboutin shoes deal louboutin shoes with a ...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul, Afectiunile Musculo-Scheletice si Tehnica Radianta® Din punctul nostru de vedere Stresul este principala cauza a afecțiunilor Musculo-Scheletice. Prezentam documentele Campaniei Uniunii Europene REDUCETI EFORTUL însoțite de explicațiile noastre asupra modului în care Stresul delanșează dureri Musculo-Scheletice care în timp provoacă modificări Funcționare...
Stresul, Durerea și Tehnica Radiantă® Durerea: cauze, manifestari și costuri. Folosirea Instrumentelor oferite de cursurile noastre Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pentru prevenirea și la nevoie diminuarea pînî la remisiunea completă a durerii acute sau cronice.
Suprastresul si Tehnica Radianta Stresul, oboseala și suprasolicitarea scad cantitatea de neurotransmițători numiți Mesagerrii Fericirii: Serotonina, Noradrenalina și Dopamina, instalind treptat dependența de stimulente artificiale pentru producerea lor de către corp (zahăr, cofeină, alcool, tutun, solvenți, droguri, supramuncă, cumpărături...
Ki-OM-LOGIA in 2012 Anul European al Îmbatrinirii Sanatoase si Active Cursurile pentru Managementului Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® și Anul European al îmbătrânirii active (2012) Sunt prezentate soluțiile oferite de cursul nostru pentru prelungirea vieții sănătoase și active conform recomandărilor din documentul Gestionarea impactului îmbătrânirii...
Stresul Asigurarile si Tehnica Radianta® Stresul, Oboseala și Suprasolicitarea sunt principalii factori de Risc ai Resurselor Umane cu impact major asupra Despăgubirilor pe care Companiile de Asigurări vor trebuii să le plătească Firmelor si Persoanelor asigurate. La rindul lor Companiile de Asigurări vor trebuii să mărească Primele de Asigurare...
Stresul, Hipertensiunea si Tehnica Radianta Prezentăm definiția, cauzele și metodele de prevenire a apariției sau la nevoie a reducerii Hipertensiunii. Hipertensiunea Arterială face parte din Sindromul Metabolic, care este generat de Stresul Ocupațional așa cum precizăm în pagina Sindromul Ocupațional . Cursurile noastre de Management Activ al...