Cele mai citite
 


Moscoviţii recurg la măşti protectoare, din cauza fumului
sâmbătă, 7 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fumul de la incendiile forestiere şi de turbă a învăluit din nou, vineri dimineaţa, capitala Rusiei, după ce joi situaţia se ameliorase, tot mai mulţi locuitori ai oraşului fiind nevoiţi să-şi acopere faţa cu măşti de protecţie sau batiste.
'Potrivit prognozelor noastre, nivelul poluării aerului va continua să crească. Un fum dens se remarcă deja în cea mai mare parte a capitalei ruse', precizează departamentul pentru utilizarea resurselor naturale şi protecţia mediului, citat de Interfax.

Vizibilitatea în oraş este sub 100 de metri, ceea ce creează dificultăţi în trafic, relatează postul Rossia-24. Potrivit ITAR-TASS, în zona aeroportului Domodedovo vizibilitatea este de 375 de metri, regimul zborurilor fiind perturbat.

'Noi permitem decolarea tuturor avioanelor, fără restricţii, dar la aterizare, lăsăm comandantul de bord să decidă singur', a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Elena Galanova, citată de agenţia rusă de presă. Şase avioane au aterizat pe alte aeroporturi din Moscova - pe Şeremetievo şi Vnucovo, unde vizibilitatea este de 500 de metri - şi la Kazan, la 800 de kilometri de capitala Rusiei, a menţionat reprezentantul instituţiei.

Perdeaua de fum se poate menţine desupra Moscovei până la mijlocul lunii septembrie, avertizează directorul 'Mosecominitoring', Evghenia Semutnikova. Întrebată ce 'cocktail' inhalează moscoviţii, ea a precizat că este vorba de un singur element, şi anume oxid de carbon, în aer fiind particule de 10 microni, emise în urma arderilor.

'Ele sunt periculoase pentru că pătrund adânc în sistemul respirator şi nu sunt expirate, ci se acumulează', a spus Evghenia Semutnikova.

O caniculă fără precedent persistă la Moscova de mai bine de o lună, timp în care au izbucnit incendii forestire şi de turbă, care s-au extins şi au mistuit mai multe localităţi din partea centrală şi de vest a Rusiei.

Cincizeci de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 3000 au rămas fără adăpost.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caniculă la Moscova: oamenii suferă şi în metrou Canicula a invadat joi Moscova, temperaturile tropicale făcând aerul irespirabil chiar şi în metrou şi împingându-i pe locuitori să se răcorească în fântâni şi să consume cantităţi neobişnuite de îngheţată, informează AFP, adăugând că în capitala Rusiei s-au înregistrat între 33 şi 35 de grade Celsius...
Medicul sanitar şef al Rusiei cere patronilor să acorde liber până marţi angajaţilor lor Serviciul federal de control sanitar al Rusiei (Rospotrebandzor) a recomandat duminică patronilor companiilor private din Moscova să acorde angajaţilor încă o zi liberă, cel puţin până marţi, din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie, care a crescut dramatic nivelul de poluare, transmite Interfax...
Medicii atrag atenţia asupra respectării regulilor de protecţie în perioada de caniculă Bucureşti, 23 iun /Agerpres - Medicii atrag atenţia că în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate trebuie respectate anumite reguli de protecţie.
Instituţia Prefectului Capitalei a cerut autorităţilor locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri privind canicula Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat, luni, autorităţilor publice locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei.
Păsările părăsesc Moscova, la fel ar trebui să facă şi oamenii (expert) Moscoviţii respiră de 100 de ore un aer ce depăşeşte cu mult cotele admise de monoxid de carbon, păsările au început să părăsească oraşul, la fel şi oamenii, sunt câteva dintre realităţile pe care le prezintă mass-media de luni în legătură cu smogul asfixiant care s-a lăsat peste capitala Rusiei, în...
Argeş: Zeci de puncte de prim ajutor deschise în oraşe pentru victimele caniculei Zeci de puncte de prim ajutor pentru persoanele afectate de caniculă au fost deschise în mai multe localităţi urbane din judeţul Argeş, a anunţat luni subprefectul Gheorghe Marin.