Cele mai citite
 


Iaşi: A bătut medicii şi asistentele pentru că i-au salvat viaţa
vineri, 6 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 6 aug /Agerpres/ - Personalul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', din Iaşi, a fost agresat în noaptea de joi spre vineri de unul dintre pacienţi.
Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost adus de ambulanţă la Spitalul Clinic de Urgenţe după ce şi-a secţionat antebraţul într-un geam.
După ce a primit îngrijirile necesare şi a fost stabilizat, pacientul a devenit agresiv cu personalul medical, atât verbal, cât şi fizic, şi a încercat chiar să stranguleze asistentele care tocmai îi salvaseră viaţa.
Pentru ca situaţia să nu devină tragică, dar şi pentru liniştirea pacientului a fost nevoie de intervenţia personalului de pază al spitalului şi a poliţiştilor de la Secţia II.
'În final, pacientul a refuzat tratamentul chirurgical şi a părăsit spitalul fiind avertizat asupra riscului vital', a declarat coordonatorul UPU din cadrul Spitalului 'Sf. Ioan', dr. Tudor Ciuhodaru.
Potrivit acestuia, pacienţii care ajung la spital din cauza consumului mare de alcool reprezintă un procent important din numărul cazurilor care se prezintă la UPU.
Pentru îngrijirea medicală a unui pacient adus la spital din cauza beţiei, statul cheltuie între 600 şi 1.500 de lei pe zi de la fondul asigurărilor sociale de sănătate.
De multe ori, astfel de pacienţi sunt agresivi şi perturbă activitatea medicală de urgenţă, impiedicând acordarea asistenţei altor pacienţi aflaţi în stare critică.
Pentru stoparea acestui fenomen, cei de la Spitalul 'Sf. Ioan' din Iaşi au elaborat o iniţiativă legislativă care prevede ca aceşti pacienţi să fie consideraţi neasiguraţi şi să suporte costurile sociale ale terapiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.