Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Sănătăţii
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Ziua Mondială a Sănătăţii, care se marchează în fiecare an pe 7 aprilie, a avut, în acest an, deviza "Salvăm vieţi, pregătim spitalele pentru situaţii de urgenţă".

Principalele probleme care se au în vedere, cu acest prilej, sunt evaluarea siguranţei spitalelor, pregătirea personalului sanitar, implicarea tuturor partenerilor în planificarea răspunsului în cazul situaţiei de urgenţă.

In mesajul difuzat, cu acest prilej, de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, se arată, între altele, că atunci când "are loc o catastrofă sau un dezastru, majoritatea vieţilor sunt pierdute sau salvate în cel mai scurt timp de la producerea evenimentului. Oamenii mizează pe faptul că spitalele şi unităţile de sănătate vor răspunde eficient şi rapid, ca o ancoră de salvare".

In document se reliefează că "tragedia unei catastrofe naturale sau a unui caz de forţă majoră este şi mai mare atunci când unităţile de îngrijiri medicale dau greş. Atunci când un spital se prăbuşeşte sau activitatea sa este întreruptă, vieţile oamenilor care depind de serviciile de urgenţă pot fi pierdute. De asemenea, întreruperile serviciilor de rutină se pot dovedi mortale.

Pentru a serba Ziua Mondială a Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii pledează în favoarea unei serii de practici care pot fi implementate în orice unitate de îngrijiri medicale, pentru ca spitalele să fie în siguranţă în timpul dezastrelor.

O construcţie care respectă normele în vigoare, o bună planificare şi existenţa unor exerciţii în caz de urgenţă, pot ajuta la menţinerea funcţiilor critice " se arată în mesaj, subliniindu-se că "experienţa acumulată de-a lungul timpului ne-a demonstrat că dacă spitalele rămân în picioare în timpul catastrofelor, sunt percepute drept balize de securitate şi solidaritate în mijlocul disperării. Nu trebuie să uităm: spitalele şi unităţile de îngrijiri medicale reprezintă o investiţie importantă. Trebuie să le păstrăm în siguranţă, deoarece astfel protejăm investiţia, sănătatea şi siguranţa oamenilor". AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii.
Ziua mondială de luptă împotriva malariei Ziua mondială de luptă împotriva malariei, marcată anual la 25 aprilie, a fost adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007. Această zi îşi propune ca prin acţiunile organizate cu acest prilej să conştientizeze populaţia asupra pericolului pe care îl reprezintă...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.
Ziua mondială pentru prevenirea suicidului La 10 septembrie este marcată, în fiecare an, Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, cu scopul de a informa şi de a conştientiza populaţia la nivel global cu privire la posibilitatea de a preveni actul suicidal, considerat în prezent cea mai mare problemă de sănătate publică.
VIRUSUL ZIKA Reuniune de urgenţă a OMS pentru a determina dacă epidemia este o urgenţă de sănătate publică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi reuneşte luni Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, relatează AFP.