Cele mai citite
 


Amenzi de peste 230.000 de lei în unităţi de turism, tabere şi ştranduri
sâmbătă, 7 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii sanitari de stat au aplicat amenzi în valoare de 230 000 de lei în urma unor controale efectuate în lunile iunie-iulie, în unităţi de turism, tabere de odihnă, ştranduri şi piscine se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis vineri AGERPRES.
Conform sursei citate, au fost verificate, în principal, condiţiile de funcţionare, cele igienico-sanitare, calitatea produselor alimentare şi a apei, normele de curăţenie şi sterilizare etc.
Totodată, s-au constatat o serie de deficienţe privind neasigurarea depozitării şi păstrării alimentelor în condiţii corespunzătoare, neasigurarea curăţeniei permanente şi neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, neprezentarea angajaţilor la examinările medicale periodice, lipsa apei curente sau a substanţelor dezinfectante.
Inspectorii sanitari de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii au realizat acţiuni de control şi recontrol în 2.328 de unităţi de turism şi 34 unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, precum şi în peste 200 tabere de odihnă. Au fost efectuate şi un număr de 232 verificări la piscine şi ştranduri, unde s-au recoltat 183 de probe de apă.
În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 353 de sancţiuni, din care 123 de amenzi în valoare de 236 500 lei.
În urma aceloraşi controale, a fost suspendată activitatea în 25 unităţi, până la remedierea deficienţelor precizează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numeroase controale care vizau infecţiile nosocomiale şi biocidele au fost efectuate în perioada 2012-2015 Mai multe controale privind infecţiile nosocomiale şi produsele biocide au fost efectuate între anii 2012 - 2015, în perioada mandatelor de miniştri ai Sănătăţii deţinute de Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Patriciu Achimaş Cadariu, potrivit datelor postate pe site-ul MS.
Mureş: Spitalul Municipal Sighişoara a primit cinci amenzi pentru neconformităţi; Pneumologia, închisă pentru reabilitare Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş au dat cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru o serie de nereguli constatate în urma unui recontrol efectuat în iunie la Spitalul Municipal Sighişoara, iar la jumătatea lunii iulie Compartimentul de Pneumologie al unităţii spitaliceşti a fost...
Inspectorii ANSVSA au controlat 456 de unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi în valoare de 283.960 lei Inspectorii sanitari veterinari au sancţionat cu 147 de amenzi, în valoare de 283.960 de lei, şi cu 86 de avertismente mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a alimentelor care nu respectau condiţiile de igienă şi de funcţionare, în urma controalelor efectuate în perioada 26 noiembrie...
Amenzi de 3.600 lei pentru unităţi de alimentaţie publică din incinta benzinăriilor Inspectorii sanitar-veterinari au amendat cu 3.600 de lei mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a produselor alimentare din incinta benzinăriilor, în primele 10 zile din octombrie, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...
Amenzi de 8.400 lei în unităţi de alimentaţie publică din Braşov, Predeal şi Buşteni Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care activează în 'Comandamentul de Iarnă 2009 - 2010', au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.400 de lei, în urma unor controale desfăşurate în staţiunile Braşov, Predeal şi Buşteni.
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...