Cele mai citite
 


Comună fără medic de familie
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Focşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Aproape 2.500 de locuitori ai comunei vrâncene Chiojdeni au rămas fără medic de familie.

Sătenii care au nevoie de asistenţă medicală sunt nevoiţi să meargă în localităţile învecinate, respectiv comunele Dumitreşti şi Jitia.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea (CAS), Mihai Copaci, a arătat că medicul de familie care anunţase că doreşte să ocupe postul vacant de la Chiojdeni s-a răzgândit iar până acum nu există niciun candidat pentru post.


„Medicul de acolo a avut grave abateri de la contractul cadru şi am reziliat actul. In locul lui trebuia să vină un alt medic, dar s-a răzgândit. Sunt două săptămâni de când în această localitate nu mai există medic de familie, iar autorităţile locale au făcut apel disperat la noi să rezolvăm situaţia. Din păcate, până la această dată, nici un medic nu s-a arătat interesat de acest post“ - a afirmat directorul Mihai Copaci. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Cinci comune fără medic de familie Un număr de cinci din cele 57 de comune din Sălaj nu au medic de familie, asistenţa medicală fiind totuşi acordată localnicilor de către medicii de familie din localităţile învecinate.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
CAS Mureş: Majoritatea medicilor de familie refuză să distribuie cardurile de sănătate invocând că nu vor să devină poştaşi Directorul de Relaţii Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, Rodica Biro, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că majoritatea medicilor de familie refuză să preia cardurile de sănătate care nu au putut fi distribuite de Poşta Română, invocând faptul că nu vor să devină poştaşi...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
MAE lansează "Ghidul privind asistenţa medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate" Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetăţenilor români, care se deplasează peste hotare în perioada următoare, "Ghidul de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate" - în scopul informării adecvate a acestora privind reglementările specifice diferitelor...
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.