Cele mai citite
 


Suceava: Scădere semnificativă a numărului concediilor medicale
sâmbătă, 7 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a înregistrat, în ultimele luni, o diminuare semnificativă a numărului concediilor medicale eliberate de medici.
Potrivit unei evaluări a CJAS Suceava, în luna iunie a acestui an medicii de familie, medicii din ambulatoriul de specialitate şi cei din spitale au eliberat un număr total de 2.911 concedii medicale, comparativ cu 3.251 concedii medicale în luna mai şi 3.638 în luna aprilie, cu 10% şi respectiv 20% mai mic.
Medicii de familie au eliberat 1.222 concedii medicale în luna iunie, 1.344 concedii medicale în luna mai şi 1.477 concedii medicale în luna aprilie, cele mai multe pentru sarcină şi lăuzie, respectiv 771 concedii medicale, în creştere faţă de lunile precedente. Alte 281 certificate de concedii medicale au fost eliberate pentru boală obişnuită, comparativ cu 411 concedii medicale în luna mai şi 442 concedii medicale în luna aprilie, 124 concedii medicale pentru urgenţe medico-chirurgicale, comparativ cu 161 concedii medicale în luna mai şi 253 concedii medicale în luna aprilie. Pentru risc maternal au fost 35 de concedii medicale, în creştere faţă de lunile precedente şi opt concedii medicale pentru îngrijire copil bolnav, comparativ cu 18 concedii medicale în luna mai şi 23 concedii medicale în luna aprilie. Î ;n creştere faţă de lunile precedente au fost concediile medicale pentru boli cardiovasculare.
Medicii specialişti din ambulatoriul de specialitate au eliberat în luna iunie 323 concedii medicale, comparativ cu 410 concedii medicale în luna mai şi 494 concedii medicale în luna aprilie.
Cele mai multe certificate de concedii medicale au fost eliberate de medicii din spitale, care au eliberat 1.366 concedii medicale în luna iunie, comparativ cu 1.497 în luna mai şi 1.667 concedii medicale în luna aprilie, cele mai multe fiind pentru boală obişnuită, urmat de urgenţe medico-chirurgicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Suceava: Medici sancţionaţi pentru prescrierea incorectă a Erdomed, Giko Biloba şi Cerebrolysin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a amendat 287 de medici de familie şi specialişi, cu care se află în relaţii contractuale, cu suma totală de 107.517 lei, pentru nerespectarea protocoalelor la prescrierea unor medicamente, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela...
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Suceava: CJAS a plătit în primele 9 luni 4,5 milioane lei pentru servicii medicale în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a eliberat în primele nouă luni ale acestui an 23 de formulare E112 prin care pacienţii pot efectua tratamente în străinătate, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt a instituţiei, Anda Sălăgean.