Cele mai citite
 


Bacău: Reprezentare meritorie la Decatlonul persoanelor cu dizabilităţi
sâmbătă, 7 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipa Centrului de Recuperare Neuromotorie Răcăciuni, care a reprezentat, în această săptămână, România la cea de a 50 a ediţie a Decatlonului persoanelor cu dizabilităţi care s-a desfăşurat la Tuchorice, Cehia, a obţinut locul 5, surclasând alte 18 echipe participante.
'Chiar dacă nu a avut posibilitatea să participe la mai multe competiţii, echipa noastră a obţinut un loc binemeritat, reprezentând România cu onoare, iar reuşita lor ne bucură foarte mult. Şi-au dorit foarte mult să participe, i-am sprijinit în limita posibilităţilor chiar dacă ne-am fi dorit mai mult şi, sperăm ca anul viitor, la ediţia din Croaţia, să reprezentăm din nou România', a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Braşoveanu, director general al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.
Probele din concurs au fost: alergare 60 si 200 m, golf, săritura în lungime, aruncarea greutăţii, aruncarea la coşul de baschet, şut la poartă, săritura în înălţime, bocce, aruncarea mingei de baseball.
În funcţie de rezultatele obţinute, participanţii au fost încadraţi în una din următoarele categorii: Beginner, Kadet, Kandidat, Sportsman, Pretender, Master, Champion, Super Champion, Star, Super Star.
Eszter Lepadat a obţinut locul I la categoria Star feminin, Grigoroiu Cristinel locul I la categoria Champion, Ciucur Adriana, locul II Sportsman femei, Ferenc Ruja, locul IV categoria Sportsman bărbaţi, Nechifor Ion, locul IV Champion bărbaţi şi Ceacaru Maricica, locul V categoria Pretender femei.
'Ideea de competiţie i-a încântat cel mai mult pe cei şase rezidenţi ai CRN Răcăciuni, a fost o echipa omogenă, fără diferenţe foarte mari între rezultatele obţinute de fiecare. Una dintre fetele noastre a avut cel mai mare punctaj din concurs', a declarat, pentru AGERPRES, medicul Ovidiu Necula, şeful CRN Răcăciuni.
Notare
Comentarii
de pavel
BRAVO! Si eu sunt purtator de handicap, amputatie de ambele gambe de deasupra genunchiului, sunt optimist,la 40 de ani si ma gandesc serios sa ma inscriu intrun club cu care sa particip la concursuri sportive,aratand lumi ca si noi existam si avem drepturi,ca si noi am participat si participam la bunastarea tari.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Argeş: Echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi Noua echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a fost prezentată oficial vineri, la Piteşti.
Bacău: Asociaţia olandezo-română "Betania" a marcat Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului Asociaţia olandezo-română "Betania", care desfăşoară de 18 ani, în judeţul Bacău, acţiuni de caritate şi susţinere a persoanelor cu dizabilităţi, a marcat Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului prin manifestări organizate la Arena Mall din municipiul Bacău în parteneriat cu firma gazdă.
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Bacău : Copii cu dizabilităţi din patru comune sărace ale judeţului beneficiari ai terapiei prin artă Copiii cu dizabilităţi din comunele băcăuane Vultureni, Stănişeşti, Podu Turcului şi Motoseni, situate în zona cea mai săracă a judeţului, beneficiază de un program de terapie prin artă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Gabriela Achihăi, preşedinta Fundaţiei pentru Sprijin Comunitar Bacău, organizaţie...