Cele mai citite
 


Medicul sanitar şef al Rusiei cere patronilor să acorde liber până marţi angajaţilor lor
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul federal de control sanitar al Rusiei (Rospotrebandzor) a recomandat duminică patronilor companiilor private din Moscova să acorde angajaţilor încă o zi liberă, cel puţin până marţi, din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie, care a crescut dramatic nivelul de poluare, transmite Interfax.
'Aceasta va fi o contribuţie uriaşă la prevenirea efectelor nocive asupra sănătăţii' - a declarat şeful Rospotrebnadzor, Ghennadi Onişcenko, medicul sanitar şef al Rusiei.

Multe localităţi din partea europeană a Federaţiei Ruse rămân acoperite cu o perdea groasă de fum din cauza incendiilor de pădure care fac ravagii de peste trei săptămâni în Rusia, ca urmare a caniculei ce se menţine de la mijlocul lunii iunie.

La Moscova, aerul din atmosferă este irespirabil. Oamenii circulă pe stradă cu măşti de protecţie, în cazul în care reuşesc să le achiziţioneze din farmacii. În farmaciile din multe cartiere, stocurile de astfel de măşti s-au epuizat. Medicii le recomandă moscoviţilor să nu iasă din casă şi dacă pot să părăsească oraşul. De asemenea, aceştia sunt sfătuiţi să nu deschidă geamurile pentru a-şi aerisi apartamentele.

'Ar fi bine dacă şefii, în primul rând, patronii de firme private le-ar permite angajaţilor lor să-şi prelungească weekendul în afara oraşului. Cel puţin să le acorde liber şi luni' - a afirmat Onişcenko, adăugând că meteorologii prognozează pentru marţi o schimbare bruscă a situaţiei.

Cel mai bun sfat pe care medicul sanitar şef al Rusiei le-a acordat moscoviţilor este să plece din Moscova până la ameliorarea condiţiilor meteorologice.

Duminică, aerul la Moscova era mai puţin poluat decât sâmbătă sau vineri, două zile când concentraţia de monoxid de carbon depăşise de 6-7 ori limitele admise. Cu toate acestea, duminică seara, fumul a pus stăpânire din nou pe capitala rusă, infiltrându-se peste tot, iar vizibibilitatea scăzuse drastic.

Ministrul rus al situaţiilor de urgenţă Serghei Şoigu a declarat că, în ritmul actual, incendiile de turbă din jurul Moscovei ar putea fi stinse în cinci-şapte zile. 'Pregătim un atac major împotriva incendiilor de turbă din regiunea Moscovei', a spus el, recunoscând că cei aproximativ 11 milioane de moscoviţi au obosit din cauza fumului şi smogului. La stingerea incendiilor din suburbiile capitalei ruse va fi cooptată şi armata a mai spus el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al 12-lea la număr; armata ucraineană invocă o 'provocare' Moscova a trimis marţi un nou convoi 'umanitar' pentru populaţia din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk şi Doneţk - fiefuri ale separatiştilor proruşi - unde, în ajun, cabinetul de miniştri de la Kiev a instituit regim de situaţie de urgenţă, ca urmare a recrudescenţei...
Păsările părăsesc Moscova, la fel ar trebui să facă şi oamenii (expert) Moscoviţii respiră de 100 de ore un aer ce depăşeşte cu mult cotele admise de monoxid de carbon, păsările au început să părăsească oraşul, la fel şi oamenii, sunt câteva dintre realităţile pe care le prezintă mass-media de luni în legătură cu smogul asfixiant care s-a lăsat peste capitala Rusiei, în...
Un elixir împotriva îmbătrânirii se va vinde în curând în farmaciile din Rusia Moscova, 2 nov /Agerpres/ - Un medicament inovator împotriva îmbătrânirii şi a bolilor degenerative, SkQ1, se va vinde în farmaciile din Rusia în următorii cinci ani, a susţinut inventatorul său, doctorul Vladimir Skulacev, citat marţi de Ria Novosti.
Convoiul umanitar: Rusia şi Ucraina au convenit asupra începerii inspecţiei (CICR) Serviciile vamale şi de protecţie a frontierei din Ucraina şi Rusia s-au pus de acord asupra modalităţilor de inspectare a primului grup de camioane ale convoiului umanitar trimis de Moscova pentru populaţia din estul Ucrainei, a anunţat duminică Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), într-comunicat...
Rusia va fi în 2050 depopulată, îmbătrânită şi cu datorii (raport) Moscova, 11 feb/Agerpres/ - Rusia va pierde 24 de milioane de locuitori până în 2050, scăderea severă fiind însoţită de îmbătrânirea populaţiei, care va compromite serios sănătatea economică a ţării, arată un raport publicat în cursul acestei săptămâni, citat de AFP.
DOCUMENTAR: 30 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl La 26 aprilie 1986, două explozii au zguduit reactorul cu numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. În timpul incendiului, care a mistuit reactorul timp de zece zile, au fost răspândite în atmosferă cantităţi uriaşe de substanţe radioactive. Nu există date oficiale privind numărul total al victimelor...