Cele mai citite
 


Cauza nivelului ridicat de hormoni la copiii chinezi poate fi laptele
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Ce mancam?, Endocrinologie, Mancam sanatos
 

Laptele cu care sunt hrăniţi copiii chinezi mici ar putea fi cauza nivelului anormal de ridicat de hormoni şi apariţiei sânilor la fetiţe, a relatat luni presa, citată de AFP.

Nivelul hormonal la trei fetiţe între 4 şi 15 luni, alimentate cu acelaşi tip de lapte într-o localitate din centrul Chinei, este mai mare decât media înregistrată la femeile adulte, precizează China Daily. Fetiţele au un nivel foarte ridicat de estradiol şi prolactină.

'Fără îndoilaă, există o problemă', spune şeful departamentului de pediatrie a spitalului din provincia Hubei (centrul Chinei). Autorităţile sanitare din oraşul Qingdao (nord-est) au refuzat să facă teste pe laptele incriminat, cel al producătorului Synutra, cu sediul în această localitate, explicând că nu poate analiza laptele doar la cererea cumpărătorilor. Synutra şi-a apărat laptele într-un comunicat, arătând că 'în faza de producţie n-au fost adăugaţi nici hormoni sintetici, nici substanţe ilegale'. Laptele era încă în vânzare la Wuhan, capitala provinciei Hubei - cu reducere -, ca şi la Beijing, în pofida îngrijorărilor apărute luna trecută.

Fostul preşedinte al Asociaţiei pentru produse lactate din provincia Guangdong spune că hormonii ar fi putut fi introduşi în lanţul alimentar în cursul creşterii animalelor. 'Deoarece China nu are o lege care să interzică introducerea hormonilor în creşterea animalelor, să spunem că nimeni n-o face ar însemna să minţim', a spus el China Daily.

Industria chineză a produselor lactate a fost zguduită la sfârşitul anului 2008 de un imens scandal: adăugarea de melamină în laptele destinat copiilor a dus la moartea a şase bebeluşi şi a îmbolnăvit 300 000. Scandalul, în care au fost implicate 22 de firme de produse lactate, dintre care unele foarte mari, a dus la retragerea masivă, din toată lumea, a produselor chinezeşti care conţineau lapte şi a declanşat o adevărată psihoză în China.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
Aproximativ 165 de tone de lapte contaminat cu melamină în China Autorităţile chineze au închis o fabrică de lapte care a lăsat să ajungă pe piaţă anul trecut aproximativ 165 de tone de lapte contaminat în 2008, din care au fost descoperite şi retrase de la consum circa 72 de tone, a anunţat luni cotidianul China Daily, informează din Beijing AFP.
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
Peste 2.000 de tone de lapte cu melamină descoperite în China în şase luni Autorităţile chineze au descoperit începând din iulie 2010 peste 2.000 tone de lapte conţinând melamină şi au arestat 96 de suspecţi acuzaţi că au produs şi vândut loturi contaminate, a relatat joi presa oficială, preluată de AFP.
China: Laptele cu nitriţi care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intenţionat, susţine poliţia Moartea recentă a trei copii şi intoxicarea altor 36 din cauza consumului de lapte contaminat cu nitriţi în nord-vestul Chinei, sunt consecinţa unui gest intenţionat, au anunţat luni anchetatorii evenimentului, prin intermediul agenţiei oficiale Xinhua, transmite EFE.
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...