Cele mai citite
 


Covăsnenii fac stocuri de medicamente
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Covăsnenii fac stocuri de medicamente, în special de Algocalmin, care din luna septembrie va fi vândut doar pe bază de reţetă medicală.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat pentru AGERPRES că în ultima perioadă se simte o creştere a vânzărilor de medicamente fără prescripţie medicală şi pune acest lucru pe seama faptului că mulţi oameni, în special din rândul pensionarilor, sunt speriaţi de perspectiva creşterii preţurilor ca urmare a majorării TVA.
Un alt motiv care îi determină să-şi facă provizii îl constituie teama că nu vor mai găsi medicamentele necesare dacă distribuitorii vor bloca livrarea acestora către farmaciile aflate în incapacitate de plată.
Nu în ultimul rând, vânzările de medicamente au crescut şi pentru că legea permite prescrierea medicamentelor destinate bolnavilor cronici pentru o perioadă de până la 90 de zile, iar unii au preferat să-şi procure tratamentul integral pentru trei luni, a mai spus Nagy Andras.
Potrivit acestuia, şi vânzările de Algocalmin sunt în creştere, iar în opinia sa o parte dintre aceste medicamente ajung în străinătate.
'Eu cred că există un turism al Algocalminului, pentru că se cumpără în neştire în toată ţara. Eu cred că se duce şi în străinătate, în ţări precum Spania şi Italia unde sunt români la muncă', a spus preşedintele Colegiului farmaciştilor Covasna.
În opinia acestuia, Algocalminul este foarte căutat pentru că toate analgezicele si antipireticele cu aceleaşi proprietăţi curative care conţin metamizol sunt mai scumpe în străinătate şi mai greu de procurat.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor a amintit că de la 1 septembrie Algocaminul se va elibera doar pe bază de reţetă medicală, dar asta nu înseamnă că în situaţii de forţă majoră farmaciştii nu vor elibera 'la liber' trei-patru pastile pentru tratament imediat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tjobs:Cele mai mici salarii oferite românilor care muncesc în străinătate sunt în Grecia, Spania şi Cipru Cele mai mici salarii oferite românilor sunt în ţările care au dificultăţi economice, respectiv, Grecia, Spania şi Cipru, dar scăderi se constată şi în Italia, pentru anumite domenii de activitate (îngrijire persoane vârstnice, hoteluri, turism, restaurante, catering sau curăţenie şi menaj), a declarat...
Algocalminul şi alte medicamente ce conţin metamizol - de la 1 februarie doar cu reţetă Algocalminul se va putea cumpăra, de marţi, 1 februarie, doar pe bază de reţetă, ca şi toate medicamentele care conţin metamizol - Algoremin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin.
Precizări ale ANM privitor la comprimatele cu metamizol Solicitarea de schimbare a statutului de eliberare a medicamentelor de uz oral cu metamizol, între care cel mai cunoscut Algocalminul, a venit din partea unuia din deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă (DAPP) pentru comprimatele cu metamizol, din considerente etice şi pentru alinierea la recomandările...
Tjobs.ro: Se poate pleca imediat la muncă în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca sau Spania Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca şi Spania au cele mai multe oferte de angajare cu contract, dintre ţările în care se poate pleca la muncă imediat, potrivit unui comunicat al portalului Tjobs.ro.
Tjobs.ro: Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate au provenit din Ardeal şi Banat, în martie Cele mai multe aplicări la ofertele de muncă în străinătate, în luna martie, au venit din partea ardelenilor şi bănăţenilor, acestea reprezentând 34,57% din totalul înregistrat pe platforma online Tjobs.ro, potrivit unui comunicat de presă al companiei, remis, vineri, AGERPRES.
Peste 50.000 de români au plecat la muncă în străinătate în primul trimestru din 2011 Peste 50.000 de români au plecat la muncă în străinătate în primele trei luni din 2011, potrivit evidenţelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).