Cele mai citite
 


Autorităţile confirmă dublarea mortalităţii la Moscova din cauza poluării aerului
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Indicele mortalităţii s-a dublat în ultima perioadă la Moscova din cauza caniculei şi a fumului asfixiant, a declarat luni directorul departamentului pentru protecţia sănătăţii de la Primăria Capitalei, Andrei Selţovski, citat de RIA Novosti, confirmând informaţiile vehiculate anterior de mass-media.
'Într-o zi obişnuită mor 360-380 de oameni pe zi, iar acum - aproximativ 700. Letalitatea s-a dublat', a afirmat Andrei Selţovski.

Ziarul Kommersant nota luni dimineaţă, înainte de publicarea statisticilor oficiale privind mortalitatea, că morgile şi firmele de servicii funerare indică un indice de minimum 2,5 ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Canicula şi arşiţa se menţin la Moscova de mai bine de o lună. În iunie au fost bătute două recorduri de temperatură, iar în iulie - zece, dintre care două absolute. Duminică, temperatura a depăşit cu patru grade recordul înregistrat cu 78 de ani în urmă.

Locuitorii capitalei ruse suferă de aproape două săptămâni din cauza fumului asfixiant, provocat de incendiile din împrejurimile Moscovei. Nivelul monoxidului de carbon din aer depăşeşte de trei-şase ori limitele admise.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caniculă la Moscova: oamenii suferă şi în metrou Canicula a invadat joi Moscova, temperaturile tropicale făcând aerul irespirabil chiar şi în metrou şi împingându-i pe locuitori să se răcorească în fântâni şi să consume cantităţi neobişnuite de îngheţată, informează AFP, adăugând că în capitala Rusiei s-au înregistrat între 33 şi 35 de grade Celsius...
Primăria Capitalei a amenajat 20 de corturi medicale anticaniculă în Capitală 20 de corturi medicale anticaniculă dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate au fost amenajate în Bucureşti, având în vedere avertizările de caniculă emise de meteorologi, a anunţat luni Primăria Capitalei.
Primăria Capitalei intensifică măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) intensifică măsurile pentru combaterea efectelor căldurii excesive, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi pentru următoarele zile.
Ceaiul de mentă vă ajută să faceţi faţă furtunilor magnetice Moscova, 28 feb /Agerpres/ - Deşi unele indispoziţii sunt generate de schimbarea bruscă a vremii, organismul uman este mult mai expus furtunilor magnetice decât variaţiilor de temperatură. Furtunile magnetice, despre care se vorbeşte atâr de mult în ultima vreme în contextul erupţiilor solare, sunt deosebit...
Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
OMS: Urmatoarea criza mondiala, generata de scumpirea cerealelor Organiza?ia Mondiala a Sanata?ii prognozeaza o noua criza mondiala, ce va fi determinata de creoterea pre?urilor cerealelor, având în vedere ca schimbarile climatice se reflecta puternic asupra unor ?ari din primele zece exportatoare cereale - Rusia oi Pakistan, relateaza RIA Novosti.