Cele mai citite
 


Militarii au donat sânge
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Focşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Un număr de 20 de militari din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ''Unirea Principatelor'' din municipiul Focşani au donat, luni, sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Vrancea.

Gestul militarilor este parte a unei acţiuni demarate la nivelul unităţii militare pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de sânge.

''Vor fi în jur de 100 de militari eşalonaţi pe toată săptămâna, excepţie făcând ziua de marţi când Centrul de recoltare are zi liberă. Incercăm să venim în sprijinul celor care au nevoie de sânge. Este o activitate care ne va permite să atingem şi nişte ţinte în ceea ce priveşte contribuţia noastră la ajutorarea unor cămine de bătrâni şi a unor centre în care sunt copii cu probleme. Bonurile valorice pe care le vom primi vor ajunge la aceste centre'', a afirmat maiorul Toni Ene, purtătorul de cuvânt al unităţii militare.

Dintre toţi cei prezenţi, luni, la Centrul de Transfuzii doar un militar nu a putut dona deoarece avea o greutate sub limită.


Donatorii au primit şi bonuri valorice în valoare de aproximativ 50 de lei. Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine i-a felicitat pe militari pentru gestul lor şi speră ca asemenea acţiuni să se facă mai des.

''Mă bucură iniţiativa lor de a dona sânge. Aş vrea ca astfel de acţiuni să fie făcute mai des, astfel încât, în fiecare zi să avem sânge proaspăt. Aş fi vrut ca printre donatori să fie mai mulţi cu grupa B III negativ. Ii rog pe cei care au această grupă de sânge să vină să doneze şi astfel vor salva o viaţă'', a afirmat doctorul Mioara Hanţă, directorul Centrului de Transfuzii. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Sute de donatori de sânge, prezenţi la centrul de transfuzii pentru a ajuta victimele incendiului din capitală Circa 300 de donatori de sânge s-au prezentat, luni, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Constanţa, pentru a ajuta victimele incendiului din Bucureşti, programul pentru recoltare fiind prelungit până când vor fi preluaţi toţi donatorii.
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti, lucrările fiind finanţate cu o sumă de aproximativ 110.000 de euro.
Botoşani: Număr dublu de donatori la Centrul de Transfuzii Sanguine Numărul donatorilor de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoşani a fost dublu, luni, în raport cu media zilnică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CTS, medicul Parascheva Temneanu.
Suceava:CTS asigură necesarul de sânge pentru judeţ; nu poate ajuta clinici din Iaşi ce tratează suceveni Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a asigurat necesarul de sânge pentru spitalele din judeţ, în prima jumătate a acestui an fiind înregistraţi peste 3.700 de donatori, dar nu a reuşit să ajute unităţi medicale din alte judeţe sau clinici universitare din Iaşi unde sunt trataţi pacienţi din...
Suceava: Cei mai mulţi donatori de sânge, în luna noiembrie, după incidentul din Clubul Colectiv Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a înregistrat în cursul anului trecut un număr de 7.500 persoane care au donat sânge, cei mai mulţi în cursul lunii noiembrie, după incidentul din Clubul Colectiv, a declarat presei, miercuri, directorul CTS Suceava, Maria Pilat.