Cele mai citite
 


Constanţa: Spitalul municipal Medgidia, ameninţat cu debranşarea de la apă din cauza datoriilor
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa avertizează că va debranşa, marţi, Spitalul municipal Medgidia de la sistemul de alimentare cu apă potabilă, din cauza datoriilor acumulate în primele şase luni ale acestui an, în valoare totală de aproape 108.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea, a informat, luni, printr-un comunicat remis presei, că regia 'este obligată să treacă la măsura drastică de debranşare', în condiţiile în care spitalul nu şi-a achitat restanţele deşi a fost somat de mai multe ori.
'După transmiterea notificărilor către forurile superioare, încă o dată compania noastră a dat dovadă de înţelegere şi a mai acordat un răgaz unităţii pentru achitarea restanţelor, până pe data de 22 iulie 2010. Notificarea a fost transmisă prin executor judecătoresc atât către Spitalul Municipal Medgidia, cât şi către Prefectura Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa şi Consiliul Local Medgidia. Nici acest demers nu a adus rezultatul scontat. În data de 2 august 2010 a mai fost transmisă către spital o notificare prin care unitatea era avizată pentru debranşare din cauza neachitării restanţelor pentru data de 10 august 2010. A urmat apoi în data de 05 august 2010 o altă notificare transmisă prin executor judecătoresc prin care unitatea sanitară a fost atenţionată să-şi asigure rezervele de apă necesare şi să-şi ia toate măsurile ce decurg din sistarea furnizării apei potabile din data de 10 august 2010', a menţionat reprezentanta RAJA.
Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a declarat că reprezentanţii autorităţilor locale vor discuta cu conducerea RAJA pentru ca unitatea medicală să nu fie debranşată marţi, în speranţa că în perioada următoare, printr-o rectificare bugetară făcută de guvernanţi, să se asigure fondurile necesare astfel încât Spitalul Medgidia să poată plăti eşalonat datoriile pe care le are către regia de apă.
Avizate de către RAJA Constanţa că vor fi debranşate în această săptămână sunt şi 21 de asociaţii de proprietari din oraşul Năvodari, care au datorii de peste 60.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Debranşarea de la apă a spitalului din Medgidia, amânată pentru sfârşitul lunii Debranşarea Spitalului municipal Medgidia de către Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa, care urma să se facă marţi din cauza unei datorii de aproape 108.000 de lei, a fost amânată pentru sfârşitul acestei luni.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Constanţa: Două spitale riscă să rămână fără apă din cauza datoriilor Două spitale, din Eforie şi Medgidia, au fost notificate prin executor judecătoresc că vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă, din 23 iulie, din cauza datoriilor de peste 290.000 de lei către Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Braşov: Finanţarea spitalelor se va face preponderent de la Casa de Asigurări de Sănătate Finanţarea spitalelor după descentralizare se va face de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care este principala sursă de finanţare a spitalelor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adina Geană de la Direcţia Generală Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a participat...