Cele mai citite
 


Pakistan: Cel puţin 1.600 de morţi şi 10 milioane de sinistraţi /Crucea Roşie/
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că cel puţin 1.600 de persoane au murit, iar alte 10 milioane sunt grav afectate în urma recentelor inundaţii din ţara asiatică, bilanţ care poate creşte ca urmare a ploilor anunţate pentru următoarele zile, transmite EFE.
Potrivit CICR, ploile persistente din nord-vest zădărnicesc eforturile de reconstrucţie a infrastructurii şi încetinesc procesul de distribuţie a alimentelor şi echipamentelor necesare supravieţuirii, circumstanţe care fac ca numărul de sinistraţi să fie din ce în ce mai mare.

Cel puţin 500.000 de persoane au rămas fără un acoperiş deasupra capului în provincia Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest) şi caută adăpost în taberele provizorii amenajate de asociaţiile umanitare sau printre dărâmăturile clădirilor devastate de inundaţii.

'Împreună cu o altă organizaţie umanitară din Pakistan distribuim mâncare, corturi şi materiale de prim ajutor necesare sinistraţilor, însă ploile puternice impun sporirea asistenţei umanitare', a afirmat Michele Ungaro, membru al CICR.

Una dintre principalele probleme o reprezintă contaminarea apei în zonele cele mai afectate, printre care se numără oraşul Dera Ismail Khan - din provincia Khyber Pakhtunkhwa, situaţie care a provocat o epidemie de boli digestive şi respiratorii.

Până în prezent, peste 18.000 de persoane au beneficiat de asistenţă umanitară, însă o mare parte din ajutoare nu pot ajunge la destinaţie din cauza ploilor puternice, care împiedică accesul elicopterelor în zonele cele mai izolate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Yemen: Situaţia umanitară este 'catastrofală' la Aden (Crucea Roşie) Situaţia umanitară din Yemen este 'foarte critică', 'catastrofală' cu precădere la Aden, al doilea oraş al ţării, scenă a unor lupte zilnice între partizanii şi adversarii preşedintelui yemenit, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, informează AFP.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
Crucea Roşie a primit aprobarea din partea coaliţiei conduse de Arabia Saudită să livreze ajutoare în Yemen Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a primit aprobarea din partea coaliţiei militare din Arabia Saudită care desfăşoară atacuri împotriva rebelilor şiiţi houthi în Yemen să distribuie medicamente vitale şi să trimită lucrători umanitari, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a CICR, relatează...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
CICR: Circa 13.000 de persoane sunt încă date dispărute în conflictele din fosta Iugoslavie Peste 13.000 de persoane care au fost date dispărute în timpul conflictelor din spaţiul fostei Iugoslavii în anii '90, soldate cu cel puţin 130.000 de morţi, sunt în continuare înregistrate ca dispăruţi, potrivit unui anunţ făcut miercuri de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/, citat de agenţia...
Yemenul, unde s-au înregistrat 767 de morţi şi 2.906 răniţi, are nevoie urgentă de medicamente (organizaţii) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.