Cele mai citite
 


Covasna: Locuinţe pentru medici, în staţiunea Covasna
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din oraşul staţiune Covasna vor oferi medicilor locuinţe de serviciu, în speranţa că în acest fel vor reuşi să acopere deficitul de specialişti.
Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că pentru început medicii vor avea la dispoziţie patru apartamente, în care au funcţionat până de curând grupele mai multor grădiniţe.
'Am reuşit să reabilităm vechea maternitate a oraşului în care vom muta până în septembrie cele trei grădiniţe care au funcţionat timp de aproape 30 de ani în patru apartamente la parterele unor blocuri. (...) Apartamentele le vom amenaja şi transforma în locuinţe de serviciu pentru medici', a precizat Lorincz Zsigmond.
Primarul a menţionat că spitalul orăşenesc, preluat recent de autorităţile locale, duce lipsă de specialişti, îndeosebi de pediatri şi radiologi.
Şi alte spitale din judeţul Covasna se confruntă cu un deficit de medici, o situaţie specială înregistrându-se la Spitalul din Baraolt, unde secţia de Pediatrie a fost închisă vineri pentru o perioadă de zece zile, cât timp singurul pediatru se va afla în concediu de odihnă.
Internările au fost suspendate, dar consultaţiile vor fi asigurate de medicii de gardă, iar cazurile grave vor fi direcţionate către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a declarat pentru AGERPRES directorul spitalului din Baraolt, Agoston Laszlo.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a atras peste 90 de medici în ultimii trei ani spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a atras 91 de medici în ultimii trei ani, dintre care 25 de rezidenţi, reuşita datorându-se facilităţilor şi lobby-ului făcut de conducerea instituţiei.
Covasna: Internările la secţia de Pediatrie Baraolt, suspendate temporar Internările la secţia de Pediatrie a Spitalului orăşenesc Baraolt vor fi suspendate, începând de vineri, timp de 10 zile, deoarece singurul medic de specialitate va pleca în concediu de odihnă.
Covasna: Complex rezidenţial pentru medici, inaugurat la Sfântu Gheorghe Un complex rezidenţial pentru medici, care cuprinde şase locuinţe de serviciu, a fost inaugurat miercuri la Sfântu Gheorghe.
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.
Covasna: Două secţii ale Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, închise pentru concedii şi dezinfecţii Două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, Reumatologie şi Oncologie, vor fi închise luna aceasta timp de o săptămână, respectiv două săptămâni, perioadă în care medicii vor fi în concediu, iar saloanele vor fi dezinfectate.