Cele mai citite
 


Certificate medicale pentru boli fictive, anulate
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.

Documentele au fost utilizate de şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Geanina Pintilii, în vederea obţinerii concediului medical, în momentul în care Consiliul Judeţean (CJ) a decis demiterea sa.

La solicitarea preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac, Colegiul Medicilor a emis, pe 1 aprilie, un document care anulează biletul de trimitere şi foaia de internare de care Geanina Pintilii a beneficiat pe 27 noiembrie 2008, cu o zi înainte de adoptarea hotărârii privind eliberarea sa din funcţia de director. In baza deciziei Colegiului Medicilor, CJAS a dispus anularea certificatelor medicale.

“Este pentru prima dată în România când organele abilitate ale statului au anulat acte medicale emise fără acoperire legală, fapt ce constituie un precedent valoros. Este un semnal pe care îl salut şi mi se pare să aceasta este soluţia pentru a avea o comunitate mai armonioasă”, a afirmat, luni, Mihai Ţâbuleac.

Imediat după ce a fost schimbată din funcţie, Geanina Pintilii a atacat hotărârea consilierilor judeţeni în instanţă, motivând că este ilegală ca urmare a faptului că a fost emisă în perioada cât ea se afla în concediu medical. Ea a câştigat procesul la Judecătoria Botoşani, însă, pe baza noilor documente, CJ va face recurs la Tribunalul Botoşani. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Cluj: Medici amendaţi şi avertizaţi din cauza concediilor medicale Cluj-Napoca, 19 oct /Agerpres/ - Doi medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj iar alţi patru au fost avertizaţi pentru acordarea de concedii medicale fără acoperire sau fără respectarea normelor legale.
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
Preşedintele CJAS Cluj: Instituţia a depăşit dificultăţile din 2010 prin buna colaborare cu partenerii săi Anul 2010 a fost dificil pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, dar greutăţile au fost depăşite prin buna colaborare cu furnizorii de servicii medicale şi Colegiile Farmaciştilor şi Medicilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza...