Cele mai citite
 


Bihor: Centru Regional de Oncologie la Oradea, investiţie Medicana Group
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii municipali orădeni au aprobat, luni, iniţierea înfiinţării unui centru regional de oncologie dotat cu echipament medical de ultimă generaţie. Aceştia au aprobat procedura de atribuire a contractului de asociere cu o firmă privată - Medicana Group - pentru realizarea acestei instituţii medicale, cu specific în tratarea maladiilor canceroase.
Potrivit şefului Direcţiei de Management al Proiectelor cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea, Marcel Boloş, un astfel de centru este motivat de numărul mare al cazurilor de cancer din Oradea şi judeţ, fiind înregistrate anual 2.000 - 2.500 de cazuri noi, iar echipamentele din dotare pentru tratarea acestor boli este foarte învechit, din anii '50. Contactaţi de municipalitate, conducerea firmei Medicana Group - reprezentantul producătorului american de echipamente medicale Variank - şi-a exprimat, pe 5 august, intenţia de a realiza la Oradea o clinică de oncologie.
Deoarece municipiul Oradea nu dispune de resursele necesare pentru a realiza o clinică specială în acest domeniu medical, al bolilor tumorale, Marcel Boloş consideră că această intenţie este o şansă de care orădenii trebuie să beneficieze şi pentru care municipalitatea are toată deschiderea.
Centrul Regional de Oncologie este o investiţie de tip greenfield, în care Municipiul Oradea pune la dispoziţie terenul, având o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, iar investitorul finanţează ridicarea clădirii, dotarea cu echipament de ultimă generaţie şi specializarea cadrelor medicale.
Tratamentul nu se va mai face prin cobaltoterapie, ca şi până acum, ci prin utilizarea unei tehnologii performante, după modelul unei vestite clinici din Istanbul, Turcia.
Clădirea va fi ridicată în incinta Spitalului municipal 'Gavril Curteanu' - fostul spital de copii - din Oradea, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, şi va avea o capacitate de 70 de paturi.
Valoarea investiţiei în clădire şi echipamente se apreciază la 10 milioane de euro. Durata de realizare a proiectului ar fi de un an, numărul de locuri de muncă nou create fiind de aproape o sută. Investitorul va încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru ca populaţia afectată să aibă acces larg la tratamente.
Pentru ridicarea clinicii în Oradea va fi nevoie şi de o hotărâre de guvern, prin care Ministerul Sănătăţii să-şi dea avizul, demers demarat de municipalitate.
Procedura de atribuire a contractului de asociere prin participaţiune va continua marţi, prin lansarea anunţului public de atribuire a contractului într-un cotidian local, cu numirea unei comisii de atribuire şi elaborarea documentaţiei, astfel încât în şedinţa de CL din august să se aprobe contractul de asociere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Investiţie de 13 milioane de euro în Centrul de Radioterapie Oncologică de la Suceava Un Centru de Radioterapie Oncologică la standarde europene va deveni funcţional la Suceava după ce Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) şi reprezentantul firmei clujene care va realiza investiţia au semnat contractul de concesionare a 1.000 de metri pătraţi destinaţi construcţiei acestui Centru, a declarat...
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...