Cele mai citite
 


Vaslui: Salariile a peste 130 de angajaţi ai Spitalului de Urgenţe sunt blocate
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a fost înştiinţată, luni, de Ministerul Sănătăţii (MS), că salariile a 136 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui au fost blocate, ca urmare a nepreluării unităţii sanitare de către Consiliul Judeţean (CJ).
'Noi la DSP, am primit un telefon de la Ministerul Sănătăţii, prin care am fost informaţi că plăţile pentru aproximativ 136 de angajaţi, care până acum îşi primeau salariile de la minister, sunt blocate. Banii pentru salarii se virau până acum la DSP, iar de la noi ajungeau mai departe la salariaţi. Acum, că a intrat în vigoare legea privind preluarea unităţilor spitaliceşti de către autorităţile locale sau judeţene, banii ar trebui să vină tot la DSP, iar noi să îi virăm mai departe într-un cont al Consiliului Judeţean, care la rândul său îi virează celor 136 de angajaţi. Acum chiar dacă banii ajung la noi, nu avem unde să îi virăm, pentru că respectivul cont nu există', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Carmen Boghiţă, şeful Biroului de Resurse Umane din cadrul DSP Vaslui.
Preşedintele CJ Vaslui ştie şi el de situaţie, dar susţine că nu poate face nimic până când consilierii nu votează preluarea unităţii spitaliceşti, iar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza datoriilor acumulate de spital.
'Am auzit că nu se pot da salariile pentru o parte dintre angajaţi. Eu nu pot să semnez acel protocol de preluare a spitalului dacă plenul CJ nu decide acest lucru. Am avut o şedinţă şi s-a amânat preluarea SJU Vaslui, din cauza datoriilor. Nu putem lua o unitate plină de datorii. Nu ne vom descurca în condiţiile astea şi vom intra în colaps şi noi şi spitalul', a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Potrivit acestuia, spitalul are la această oră o datorie de aproximativ nouă milioane de lei. Spitalul Judeţean de Urgenţe are o mie de angajaţi şi este cea mai mare unitate sanitară din Vaslui. Cele 136 de cadre medicale nu îşi pot lua salariile, al căror cuantum lunar este de 415.637 de lei, pentru că banii lor trebuie să vină de la minister, iar situaţia se va remedia doar când spitalul va fi pr eluat de Consiliul Judeţean Vaslui. Acesta a amânat însă, în cadrul şedinţei de vineri, 30 august, pentru a doua oară, preluarea SJU Vaslui, din cauza datoriilor pe care le are spitalul. Pe de altă parte, întreaga activitate la SJU Vaslui este la această dată blocată, pentru că unitatea sanitară a rămas fără directori. Potrivit fostului director medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru, aprovizionarea cu medicamente nu se mai poate face şi din cauză că nu s-au terminat negocierile cu furnizorii.
'Au existat o serie de negocieri la medicamente care acum sunt blocate şi dacă nimeni nu semnează documentele, nu vin medicamente în farmacie. Tot din cauză că nu mai există conducere la spital, niciun angajat nu poate pleca în concediu de odihnă, pentru că nu are cine să aprobe cererea de concediu. Nu se poate elibera nicio adeverinţă, şi mai mult, nu are cine să semneze statele de plată, iar acest lucru duce la neîncasarea salariilor de către angajaţi', a declarat, Carmen Rotaru, referindu-se la ceilalţi 864 de angajaţi.
Carmen Rotaru a deţinut, până luni, 2 august, funcţiile de director medical şi de manager interimar al unităţii vasluiene, după ce mandatul fostului manager, Nicu Oprişan, a expirat în urmă cu o lună de zile şi nu a mai fost organizat un concurs pentru ocuparea acestui post. Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui are în medie câte 900 de pacienţi pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare îşi primesc salariile cu întârziere Cei 136 de salariaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii, încă nu şi-au încasat lefurile pe luna iulie cu toate că luni 16 august, a fost zi de salariu.
Vaslui: Zeci de cadre medicale aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a pleca în străinătate Aproximativ 90 de cadre medicale din judeţul Vaslui, care doresc să părăsească sistemul sanitar românesc pentru posturi mai bine plătite în străinătate, nu-şi pot onora contractele, din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu le eliberează certificatul de conformitate de care au nevoie...
Vaslui: Consiliul Judeţean refuză preluarea Spitalului de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui ar trebui să treacă începând cu data de 1 iulie de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ), numai că reprezentanţii acestei instituţii nu sunt de acord cu preluarea unităţii sanitare.
Vaslui: DSP a rămas fără conducere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a rămas luni fără conducere, odată cu intrarea în vigoare a noii scheme de personal şi cu expirarea mandatelor foştilor şefi ai instituţiei.
Vaslui: DSP va primi o parte dintre vaccinurile necesare imunizării bebeluşilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit miercuri de la Ministerul Sănătăţii o notă prin care a fost anunţată că peste două săptămâni trebuie să se prezinte la Bucureşti să ridice cantitatea necesară de doze de vaccinuri pentru imunizarea bebeluşilor, mai puţin vaccinul anti TBC.