Cele mai citite
 


MS le recomandă agenţilor economici să adapteze programul de lucru în zilele caniculare
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii le recomandă tuturor agenţilor economici să îşi adapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi ridicate, astfel încât să protejeze sănătatea angajaţilor.
Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de MS, sectoarele de activitate economică vizate sunt cele în care salariaţii lucrează în aer liber (construcţii, agricultură, activităţi portuare, autostrăzi) sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spaţii închise, aşa cum este cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, brutării etc.
Pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă şi ameliorarea condiţiilor de muncă, este recomandat ca angajatorii să reducă intensitatea şi ritmul activităţii fizice în zilele cu temperaturi înalte.
De asemenea, este bine să asigure ventilaţia la locurile de muncă şi să se permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum şi a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite.
Pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor, angajatorul are obligaţia de a asigura apă, câte 2 - 4 litri/persoană/schimb, de a asigura echipamentul individual de protecţie şi duşuri.
Angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii au obligaţia ca, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor, să aplice măsuri vizând reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru şi, în cazuri speciale, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale, se arată în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Munca, Agricultura şi Sănătatea primesc cele mai mari fonduri la rectificare Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Sănătăţii vor primi cele mai mari fonduri la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă a guvernului.
MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor...
Ministerul Sănătăţii a agreat conţinutul Contractului Colectiv de Muncă Ministerul Sănătăţii a agreat conţinutul Contractului Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi al Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine, informează un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.
Dobre: Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă - activate în judeţele sub cod portocaliu de temperaturi ridicate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au fost activate în toate judeţele aflate sub cod portocaliu de temperaturi ridicate, a afirmat, marţi, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.
Victor Strâmbu (MS): Avem în program crearea a trei centre de urmărire post-transplant pulmonar Ministerul Sănătăţii are în program crearea a trei centre de urmărire post-transplant pulmonar la Bucureşti, Cluj, Timişoara, a declarat marţi secretarul de stat Victor Strâmbu cu prilejul celei de-a VII-a ediţii a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi.
Ministerul Sănătăţii - Informare privind bacteria Clostridium difficile Ministerul Sănătăţii a făcut vineri publice mai multe informaţii privind bacteria Clostridium difficile şi infecţiile determinate de aceasta.