Cele mai citite
 


Autorităţile helvete studiază premisele folosirii pe scară largă a medicamentelor pe bază de canabis
marţi, 10 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile elveţiene se vor pronunţa în interval de timp de un an cu privire la oportunitatea folosirii pe scară mai largă a medicamentelor şi produselor farmaceutice pe bază de canabis, medicamente ce sunt deja disponibile dar în condiţii foarte restrictive, informează luni AFP.
Deputaţii elveţieni vor lucra începând din luna septembrie la un proiect de lege asupra stupefiantelor destinat să permită omologarea unui număr mai mare de medicamente pe bază de canabis, conform declaraţiilor unui purtător de cuvânt al Biroului Federal pentru Sănătate Publică.

Dacă această lege va fi adoptată, ar intra în vigoare începând cu primul semestru al anului 2011.

Canabisul şi derivatele din canabis nu sunt autorizate pentru a fi folosite pe post de medicament în confederaţia helvetă. Sunt permise totuşi, cu o autorizaţie specială, folosirea unei versiuni sintetice a unuia dintre principiile active ale plantei, THC, principiu activ regăsit în medicamentul Dronabinol, destinat bolnavilor de cancer şi celor suferind de afecţiuni neurologice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Polonia: Proiect de lege privind utilizarea canabisului în scopuri terapeutice Parlamentul polonez va examina o propunere de lege care să reglementeze utilizarea canabisului în scopuri terapeutice, depusă luni de un deputat provenit din a treia forţă politică a ţării şi susţinută de majoritatea polonezilor, potrivit unui sondaj citat de AFP.
Romania neaga zvonurile despre legalizarea “marijuanei medicinale” Pentru a descoperi adevarul despre legalizarea utilizarii canabisului pentru scopuri medicale, clinicabritanicaCastleCraig a contactat Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala a Medicamentului din cadrul Ministerului Sanatatii.
FABC şi Societatea de Dermatologie vor un proiect de lege prin care cancerul să fie considerat boală profesională Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Societatea de Dermatologie vor să iniţieze un proiect de lege prin care cancerul de piele să fie considerat boală profesională.
Comisia de sănătate a Camerei: Doar unităţile farmaceutice pot vinde cu amănuntul medicamente online Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege potrivit căruia vânzarea cu amănuntul a medicamentelor în mediul online este permisă doar unităţilor farmaceutice.
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Proiect de lege pentru locuitorii din Suplacu de Barcău, afectaţi de gazele provenite din extracţiile de ţiţei Deputatul Adrian-Miroslav Merka, reprezentantul minorităţii slovace şi cehe în Parlamentul României, a anunţat luni că a depus o iniţiativă legislativă prin care locuitorii din Suplacu de Barcău, afectaţi de activităţile industriale, să beneficieze, precum cei din Copşa Mică sau Baia Mare, de anumite...