Cele mai citite
 


Lipsa medicilor, în continuare o problemă
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Tulcea, 14 aprilie /Agerpres/ - Din cele 20 de posturi de medici scoase luna trecută la concurs pentru judeţul Tulcea doar două s-ar putea ocupa.

Directoarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laurenţia Militaru, a declarat că în martie, la Constanţa, au avut loc două concursuri pentru ocuparea unor posturi de medici în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.

''La primul din ele, s-au prezentat doar doi medici de medicină generală, iar la celălalt nu s-a prezentat nicio persoană'', a afirmat directoarea ASP, Laurenţia Militaru. Ea a mai spus că anul trecut, s-au organizat două examene de rezidenţiat pe post, 46 de medici ocupând posturile pe specializările deficitare din cadrul spitalului tulcean.

''Necazul mare este că aceşti medici termină peste cinci ani rezidenţiatul. Trebuie să aşteptăm până când vor ajunge în anul final şi vor putea profesa. Până atunci se vor mai organiza concursuri'', a declarat directorul ASP.

Potrivit sursei citate, patru medici de medicină de familie ar putea să îşi înceapă în perioada următoare activitatea în judeţul Tulcea după ce au absolvit recent examenul de rezidenţiat.

Judeţul Tulcea se confruntă de mai mulţi ani cu problema deficitului de medici, de două ori pe an autorităţile sanitare scoţând la concurs posturile vacante. Acestea rămân însă neocupate din cauza lipsei de atractivitate pe care o reprezintă judeţul, chiar şi în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea le asigură locuinţe medicilor care vin aici. AGERPRES/(Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Tulcea: Lipsa medicilor şi nerespectarea programului de lucru, principalele probleme din sistemul sanitar judeţean Numărul mic al medicilor şi faptul că cei care deţin cabinete în mediul rural nu îşi respectă programul de lucru constituie principalele probleme ale sistemului sanitar din judeţul Tulcea, în opinia directoarei Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), Anişoara Radu.
Tulcea: Internări în Spitalul Judeţean de Urgenţă, cauzate de lipsa unei educaţii pentru sănătate Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost asaltat la începutul acestui an de persoane grav bolnave, medicii susţinând că internările înregistrate sunt cauzate în principal de lipsa unei educaţii pentru sănătate, în ciuda campaniilor publice ale ministerului de resort.
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.