Cele mai citite
 


Canada: fostul premier Jean Chretien a fost externat
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Fostul premier al Canadei, Jean Chretien, operat vineri de un hematom cerebral într-un spital din Montreal, a fost externat luni, starea lui fiind bună, informează AFP.

Jean Chretien, 76 de ani, s-a lovit la cap pe scările din subsolul clădirii în care locuieşte, la sfârşitul lui iunie. Doctorul Jeff D. Golan, neurochirurgul care l-a operat, i-a recomandat câteva câteva săptămâni de convalescenţă înainte de a-şi relua activităţile obişnuite, potrivit unui comunicat al Spitalul general evreiesc.

În 2007, Jean Chretien a suferit un cvadruplu pontaj cardiac, iar în 1991 a fost operat pentru un nodul la un plămân.

Originar din Quebec, Jean Chretien a fost premier al Canadei din noiembrie 1993 până în decembrie 2003, din partea Partidului Liberal. Este citat în ultimul timp mai ales în dezbaterile politice pentru măsurile sale de austeritate economică din anii '90, care au permis eliminarea deficitului bugetar de mai multe zeci de miliarde de dolari.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Opt medici străini o vor examina la închisoare pe Iulia Timoşenko Un consiliu de opt medici din Germania, Canada şi din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii o vor examina pe Iulia Timoşenko, a anunţat marţi Iuri Boicenko, purtător de cuvânt al Parchetului, informează, din Kiev, EFE.
Silvio Berlusconi a ieşit din spital după operaţia pe cord deschis Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost externat marţi din spitalul San Raffaele din Milano, după operaţia pe cord deschis suferită în urmă cu trei săptămâni, relatează AFP, DPA şi Ansa.
Starea de sănătate a fostului premier israelian Ariel Sharon se degradează în continuare /spital/ Starea de sănătate a lui Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, se deteriorează în continuare, a anunţat luni spitalul unde este internat fostul premier israelian, relatează AFP.
Dispută în lumea medicală în jurul anticoagulantului Pradaxa Anticoagulantul Pradaxa, foarte utilizat în prevenirea riscului de accident vascular cerebral, se află în centrul unei dispute pe motiv că producătorul ar fi ascuns informaţii care pot pune în pericol siguranţa pacienţilor.
Starea lui Ariel Sharon este 'disperată' /spital/ Starea fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, s-a înrăutăţit în ultimele ore şi este considerată a fi 'disperată', a indicat joi spitalul unde este tratat, transmit Reuters şi AFP.
Măsurarea forţei de strângere a mâinii ar putea prezice riscurile cardiace şi de AVC (studiu) Forţa sau slăbiciunea de strângere a mâinii ar putea prezice riscurile de criză cardiacă sau de accident vascular cerebral - este ceea ce sugerează un studiu publicat joi în revista medicală britanică The Lancet şi menţionat de AFP.