Cele mai citite
 


După şase săptămâni, fostul vicepreşedinte american Dick Cheney a părăsit spitalul
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, criticat pentru rolul său în invazia din Irak şi războiul din Afganistan, a părăsit luni spitalul în care a petrecut şase săptămâni din cauza unor probleme cardiovasculare, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Peter Long, citat de AFP.
Luna trecută, fostului vicepreşedinte al lui George W. Bush, în vârstă de 69 de ani, i-a fost implantată o pompă menită să îi îmbunătăţească funcţionarea inimii într-un spital din Fairfax, la periferia Washingtonului, după ce a fost spitalizat acolo în iunie.

'În prezent îşi continuă odihna acasă şi, împreună cu familia sa, îşi transmite recunoştinţa pentru atenţia extraordinară de care a beneficiat din partea personalului medical de la Inova Fairfax şi de la spitalul universitar George Washington', potrivit unui comunicat.

Fostul om din umbră din administraţia George W. Bush, considerat de mediile politice drept unul dintre cei mai influenţi vicepreşedinţi din istoria SUA, a avut patru crize cardiace între 1978 şi 2000 şi a suferit un cvadruplu bypass coronarian în 1988. El poartă un peacemaker începând din 2001 şi un defibrilator. Cheney a avut prima criză cardiacă la vârsta de 37 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Relaţii foarte bune cu vecinii pentru reducerea riscului de criză cardiacă (studiu) Relaţii bune de vecinătate şi o atmosferă de coeziune socială ar putea reduce riscul unei crize cardiace, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Michigan, publicat marţi în revista Journal of Epidemiology and Community Health şi preluat de AFP.
Molahul Omar ar fi suferit o criză cardiacă şi este în convalescenţă la Karachi (presă) Liderul talibanilor afgani, molahul Omar, ar fi suferit o criză cardiacă pentru care este tratat la Karachi graţie ajutorului asigurat de serviciile secrete pakistaneze, scrie marţi Washington Post.
Împăratul Japoniei se recuperează în mod adecvat după intervenţia de bypass coronarian Împăratul Japoniei, Akihito, se recuperează în mod adecvat la Spitalul Universitar din Tokyo după intervenţia chirurgicală de bypass coronarian la care a fost supus sâmbătă, a informat duminică agenţia Casei Imperiale, potrivit EFE.
Afganistan: Armata SUA a recuperat un medic american răpit de talibani Armata SUA a recuperat un medic american răpit, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate duminică împotriva talibanilor în estul Afganistanului, a anunţat ISAF, forţa armată a NATO din această ţară, transmite AFP.
Războaiele din Irak şi Afganistan vor costa SUA între 4.000 şi 6.000 de miliarde de dolari /studiu/ Războaiele din Irak şi Afganistan vor costa Statele Unite între 4.000 şi 6.000 de miliarde de dolari pe termen lung şi vor împovăra bugetul guvernului timp de multe decenii viitoare, potrivit unui studiu publicat joi şi citat de AFP.
Cardiologii recomandă tratament anticolesterol pentru un adult din trei în SUA Colegiul American de Cardiologie (ACC) recomandă ca în viitor să se prescrie preventiv tratament anticolesterol pentru adulţii cu o stare a sănătăţii bună, dar care prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare, situaţie valabilă pentru un american din trei, relatează AFP.