Cele mai citite
 


Pubertatea apare tot mai devreme la fetiţele din America (studiu)
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea
 

Fetiţele din America ajung la vârsta pubertăţii din ce în ce mai devreme, la şapte ani în mai mult de un caz din şapte, potrivit unui studiu publicat luni, care menţionează legătura dintre acest fenomen fiziologic şi obezitate, relatează AFP.

Circa 15% dintre fetiţe au semne de pubertate precoce - dezvoltarea sânilor de la vârsta de şapte ani - şi la 20% se observă apariţia părului pubian de la opt ani, arată un studiu apărut în revista Pediatrics. La şapte ani, o fetiţă albă din 10 (10,4%) prezintă semne de pubertate, ca şi aproape un sfert din fetele de culoare (23,4%) şi 14,9% din cele hispanice.

Studiul evită să definească un eşantion naţional şi să se pronunţe asupra cauzelor pubertăţii precoce, dar pomeneşte totuşi de influenţa obezităţii şi a unor produse chimice. Autorii cercetării arată că pubertatea precoce este însoţită adesea de tensiune arterială şi un nivel ridicat de zahăr, simptome prezente mai ales la diabetici.

Un studiu realizat în Danemarca în 2009 a observat pubertatea la fete, pe două eşantioane europene la 15 ani diferenţă, în 1991-1993 şi 2006-2008. Cercetarea a arătat că dezvoltarea sânilor la fetiţe a apărut în 2006 cu 1,02 ani mai devreme decât în 1991. Analiza a mai menţionat posibila influenţă a produselor chimice capabile să modifice sistemul endocrin care reglează nivelul hormonilor.

Studiul american a fost desfăşurat pe 1 239 fetiţe din trei regiuni ale ţării.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.
Peste 50% dintre adulţii americani sunt prediabetici sau diabetici (studiu) Aproape 40% dintre adulţii americani sunt prediabetici, iar peste 14% suferă de diabet, potrivit unui studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA), citat de AFP.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Peste 1,3 milioane de români au boală cronică de rinichi (studiu) Numărul românilor afectaţi de boală cronică de rinichi depăşeşte 1,3 milioane iar prevalenţa factorilor de risc metabolici pentru această boală - diabet, obezitate şi dislipidemie - s-a dublat, a precizat miercuri la o dezbatere prof. Eugen Moţa, fost preşedinte al Societăţii Române de Nefrologie.
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Arad: Studiu de evaluare a sănătăţii populaţiei Arad, 15 ian /Agerpres/- Consiliul Judeţean Arad a derulat împreună cu compania Houston un studiu de evaluare a stării de sănătate a populaţiei din comuna Ghioroc, concluziile acestui studiu fiind prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă.