Cele mai citite
 


O tânără canadiană pretindea că e bolnavă de cancer pentru a strânge bani
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suferind, se pare, de un deficit acut de afecţiune şi atenţie, o tânără canadiană s-a ras în cap şi şi-a smuls genele pentru a părea canceroasă, strângând astfel câteva mii de dolari din donaţii. Ea a sfârşit însă la închisoare pentru fraudă, informează AFP.
Ea crease o pagină pe Facebook şi a folosit reţeaua de socializare pentru a forma grupuri de susţinere, care i-au trimis bani, fără a cere şi primi chitanţe. Presa canadiană consacră multe articole cazului Ashley Kirilow, 23 de ani, iar televiziunile au prezentat-o cu un şal alb pe cap. Ashley s-a prezentat vinerea trecută la poliţia din Ontario, care o investiga de peste o lună, pentru a fi închisă în urma acuzaţiei de fraudă (aproape 5 000 de dolari canadieni). Însă unii prieteni pe care şi i-a făcut prin subterfugiul pus la cale apreciază banii câştigaţi de ea la circa 20 000 de dolari.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, Ashley Kirilow a recurs mai multe luni la strângeri de fonduri, mai ales la concerte, unele organizate pentru ea, cu ajutorul unor persoane pe care le-a convins că este bolnavă de cancer şi nu mai are decât câteva săptămâni de trăit. Tânăra spunea că părinţii ei sunt toxicomani. De fapt, aceştia sunt divorţaţi şi recăsătoriţi, iar fata n-a reuşit să-i convingă că este bolnavă de cancer.

Miercuri este prevăzută o audienţă pentru eventuala ei punere în libertate. Între timp, pe pagina ei de Facebook a fost postat un val de mesaje indignate sau injurioase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Plângere în justiţie împotriva unor organizaţii caritabile pentru o escrocherie de amploare cu fonduri pentru cancer Autorităţile americane au anunţat marţi urmărirea în justiţie a patru organizaţii caritabile acuzate că au comis între 2008 şi 2012 o "escrocherie masivă", deturnând în jur de 187 de milioane de dolari din donaţii menite să-i ajute pe bolnavii de cancer, pentru a face călătorii şi a-şi cumpăra maşini...
Covasna: Strângere de fonduri pentru înfiinţarea unui cămin pentru batrânii cu probleme speciale Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe va demara în scurt timp o campanie de strângere de fonduri în scopul construirii unui cămin de îngrijire a bătrânilor cu probleme speciale.
Belle Gibson, bloggeriţa care a păcălit pe toată lumea că are cancer, şi-a recunoscut minciuna Australianca Belle Gibson, o bloggeriţă care susţinea că s-a vindecat de cancer cerebral urmând un stil de viaţă sănătos şi-şi promova povestea pe internet, prin intermediul unei cărţi dar şi al unei aplicaţii pentru telefoanele mobile, reuşind să adune o avere, a recunoscut că nu a fost niciodată bolnavă...
Alba: 'Înger păzitor' pentru sprijinirea bolnavilor de cancer Campania 'Înger păzitor' destinată strângerii de fonduri pentru amenajarea unui nou sediu pentru singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea de la Alba Iulia, a fost lansată vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a arhiepiscopului ortodox Andrei Andreicuţ.
Gloriile fotbalului românesc le-au oferit cadouri copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni Internaţionalul Alexandru Maxim, convocat la echipa naţională de fotbal pentru meciul cu Insulele Feroe, precum şi foştii internaţionali Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, i-au vizitat luni pe cei peste 90 de copii bolnavi de cancer internaţi la Institutul Clinic Fundeni, potrivit unui comunicat remis...