Cele mai citite
 


Indiferent de greutate, abdomenul proeminent este periculos pentru sănătate (studiu)
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Indiferent dacă un om este slab sau gras, abdomenul proeminent este periculos pentru sănătate şi se asociază cu mai multe riscuri de deces din cauza anumitor boli, arată un studiu american publicat luni, citat de AFP.
Cercetătorii de la American Cancer Society din Atlanta au stabilit că bărbaţii şi femeile cu burtă (a căror circumferinţă este egală sau depăşeşte 120 cm la bărbaţi şi 110 cm la femei) prezintă un risc de două ori mai mare să moară în urma unor boli decât cei care n-au.

Studii realizate înainte asociaseră deja burta mare cu risc crescut de boli cardiace, inflamatorii, diabet, rezistenţă la insulină şi nivel mare de colesterol. Cercetarea, ale cărei rezultate sunt publicate în American Medical Association Archives of Internal Medicine, subliniază că riscurile asociate burţii mari sunt aceleaşi, indiferent dacă pacientul are o greutate normală, este supraponderal sau obez.

Cercetătorii au mai constatat că bărbaţii şi femeile cu burtă sunt, de regulă, 'mai puţin instruiţi decât cei cu talie mai subţire, fac mai puţină mişcare, sunt suprapoderali, vechi fumători, au o boală cardiovasculară, respiratorie sau o formă de cancer'.

Cu o circumferinţă mare a abdomenului a fost pusă în legătură şi mortalitatea, datorată 'probabil faptului că talia groasă reflectă grăsimea de pe organele interne din abdomen. Aceasta este considerată mai periculoasă decât grăsimea subcutanată', afirmă autorii studiului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la insulină şi diabetul la adulţi ar putea avea o legătură cu boala Alzheimer Persoanele rezistente la insulină şi care suferă de diabet de tip 2, forma cea mai răspândită în lume, prezintă, se pare, un risc crescut să dezvolte plăci în creier, legate de boala Alzheimer, arată un studiu japonez publicat miercuri în Statele Unite, relatează AFP.
Cromul din suplimentele alimentare poate cauza cancer (studiu) Cromul, un nutrient popular folosit în suplimentele alimentare destinate pierderii în greutate şi tratamentului împotriva diabetului zaharat, poate fi cancerigen, conform unui studiu publicat luni de cercetători australieni în revista de specialitate 'Angewandte Chemie', citat de agenţia Xinhua.
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...