Cele mai citite
 


MS: Niciun caz de meningită West Nile în România de la începutul anului
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De la începutul acestui an nu s-a înregistrat niciun caz de meningită West Nile pe teritoriul României, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat dat publicităţii marţi.
Ministerul face această precizare 'în urma ultimelor alerte apărute', după cum se arată în comunicat.
Potrivit unor informaţii din mass-media, trei persoane au murit în Grecia după ce au fost ciupite de ţănţari, medicii greci confirmând că este vorba despre virusul meningitei West Nile. Cazuri suspecte au fost semnalate şi în Bulgaria, momentan fiind aşteptate rezultatele analizelor de laborator.
Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi si pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice repelente de îndepărtare a ţânţarilor.
De asemenea, trebuie împiedicată pătrunderea ţânţarilor în locuinţe utilizând mijloace mecanice, cum ar fi plase la ferestre, sau substante chimice, şi trebuie îndepărtate din jurul locuinţelor recipientele cu apă stătută.
Orice persoană trebuie să se prezinte de urgenţă la medic când prezintă semne de boală: febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri articulare sau musculare.
Totodată, se impune ca autorităţile locale să ia măsuri de dezinsecţie în localităţi.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România în anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, începand din 1997 autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem care funcţionează şi în prezent. În anul 2009, prin acest sistem au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire.
La nivel european, în ultimii ani au fost confirmate cazuri de meningită West Nile în Italia, Ungaria, Franţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
MS: Măsuri pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire în şcoli Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de măsuri care va fi aplicat în unităţile de învăţământ pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire şi prevenirea transmiterii acestor boli în colectivitate.
Institutul Cantacuzino infirmă suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile în cazurile de la Tulcea Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că pe teritoriul României nu au fost confirmate până în prezent cazuri de meningită West Nile.
UPDATE Ministerul Sănătăţii spune că pilotul paramotorului prăbuşit la Comana a fost infectat cu bacterii de spital Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni'', a fost infectat cu germeni de spital, a informat Ministerul Sănătăţii, miercuri, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Colegiul Medicilor solicită MS să stabilească un sistem legal şi corect de plată a gărzilor Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătăţii să revină de urgenţă şi să stabilească un sistem de plată a gărzilor legal şi corect faţă de importanţa şi volumul suplimentar de muncă pe care îl implică, iar Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest caz.