Cele mai citite
 


Teleorman: Peste 1.000 de copii au primit vaccinul BCG
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o mie de copii din judeţul Teleorman, potrivit datelor centralizate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), au primit în ultimele săptămâni vaccinul antituberculoză (BCG), după ce în perioada februarie-iunie 2010 la circa 1.170 de nou-născuţi nu s-a putut administra în maternităţi pentru că a lipsit.
Directorul adjunct de la DSP Teleorman, Elena Picu, a declarat pentru AGERPRES, marţi, că cele 14.000 de doze de vaccin repartizate judeţului la începutul lunii iulie au ajuns la unităţile spitaliceşti şi la medicii de familie care au ţinut evidenţa copiilor nevaccinaţi la naştere.
Pentru efectuarea vaccinului au fost deschise în judeţ patru centre, în cadrul spitalelor din Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele şi Videle.
Recuperarea imunizării antituberculoză a impus programarea copiilor pentru evitarea, pe cât posibil, a pierderilor de vaccin, în condiţiile în care un flacon are 20 de astfel de doze, iar valabilitatea este de maxim şase ore de la deschiderea lui.
Prin măsurile luate în ultima perioadă, a afirmat dr. Elena Picu, practic s-a revenit la normalitate în Teleorman, un judeţ unde natalitatea este în scădere continuă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Sibiu: Vaccinurile BCG, Hexavalent, Tetravalent şi antigripal lipsesc de la DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu nu are în stoc nicio doză de vaccin BCG (vaccin antituberculos) pentru nou-născuţi, nici vaccin Hexavalent, Tetravalent sau antigripal, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt a instituţiei.
Caraş-Severin: Maternităţile au primit vaccinul BCG Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a intrat joi în posesia a 1.000 de doze de vaccin BCG, donaţie a Guvernului maghiar.
La DSP Arad au ajuns 25.000 doze de vaccin antituberculos din Ungaria La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad au ajuns joi, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
Teleorman: 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a primit 4.000 de doze de vaccin antigripal, după ce această instituţie a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 20.000 de doze necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de un astfel de virus, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Teleorman: Centre speciale pentru vaccinarea BCG Două centre speciale de vaccinare BCG s-au deschis miercuri în Teleorman, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi Spitalul Orăşenesc Videle.
Teleorman: DSP şi IPJ cercetează cazul unui bebeluş care a murit la naştere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a început cercetările în cazul unui bebeluş care a murit la naştere în Spitalul Caritas din municipiul Roşiorii de Vede.