Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Sănătăţii marcată de IRDO
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Instituţiile de sănătate, de la spitale specializate până la dispensare locale, trebuie să fie în măsură să ofere îngrijire populaţiei afectate de eventuale catastrofe naturale, biologice, tehnologice sau sociale, a fost mesajul transmis, marţi, de directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO), Irina Zlătescu, în cadrul simpozionului cu tema "A salva vieţi: a asigura siguranţa spitalelor în situaţii de urgenţă", desfăşurat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, simpozionul a fost organizat de Institutul Român pentru Drepturile Omului în colaborare cu Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor şi Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor şi Asociaţia pentru Naţiunile Unite din România (ANUROM).

Ziua Mondială a Sănătăţii, instituită din 1948, se celebrează în fiecare an, începând din 1950, la 7 aprilie, pentru a se atrage atenţia asupra unor probleme prioritare, de maximă importanţă pentru sănătatea publică şi lansarea unor programe sau proiecte pe termen lung.

OMS subliniază importanţa investiţiilor într-o infrastructură sanitară capabilă să reziste situaţiilor de urgenţă şi a organizării unor sisteme care să asigure continuitatea îngrijirilor în orice împrejurare.

Parlamentari, reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Avocatului Poporului, ai cultelor şi ai unor organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, experţi, cercetători, cadre didactice universitare, cadre medicale, doctoranzi şi masteranzi s-au referit, în discursurile susţinute în cadrul simpozionului, la problematica specifică situaţiilor de urgenţă, la situaţia îngrijirilor de sănătate din România în contextul crizei mondiale şi au propus măsuri care ar trebui luate pentru siguranţa reţelei sanitare în situaţii de urgenţă. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei: Organizaţii neguvernamentale cer o mai mare mobilizare a OMS Mai multe organizaţii neguvernamentale au cerut vineri o mai mare mobilizare internaţională, în special a OMS, pentru a combate cazurile de hepatită B şi C în lume, cu ocazia zilei mondiale de luptă împotriva hepatitei (28 iulie), relatează vineri AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Ziua Mondială a Sănătăţii Bruxelles, 14 aprilie /Agerpres/ - In fiecare an, la 7 aprilie, întreg mapamondul sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii.
5.06 - Ziua Mondiala a Mediului - Romania in strada pentru viata si natura Teoretic, avem dreptul constituţional la un mediu curat. Practic, guvernul ajută corporaţiile şi grupurile de interese să-ţi fure pământul, sănătatea, viitorul - ţie şi copiilor tăi. Iată principalele probleme de mediu care motivează acţiunea naţională din 5 iunie 2013:
Ziua mondială a primului ajutor La 10 septembrie 2016 este marcată Ziua mondială a primului ajutor, iniţiată de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), care a trecut această zi în calendarul său de evenimente în 2000, fiind celebrată în a doua zi de sâmbătă a lunii septembrie.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.