Cele mai citite
 


Reuniune OMS pentru a evalua finalul pandemiei de gripă porcină
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
rganizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi-a reunit marţi comitetul de urgenţă pentru a evalua situaţia gripei A/H1N1/ în lume şi pentru a se pronunţa asupra oportunităţii menţinerii alertei pandemice, a afirmat un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, citat de AFP.
'Comitetul de urgenţă s-a reunit în această dimineaţă la ora locală 06:00 /04:00 GMT/, iar reuniunea s-a terminat chiar înainte de ora 09:00', a declarat Hartl pentru agenţia franceză de presă. 'Un un anunţ despre rezultatul reuniunii va fi făcut astăzi de directoarea generală' a OMS, a precizat el.

Comitetul format din 15 experţi are datoria de a o sfătui pe directoarea organizaţiei, Margaret Chan, care urmează să decidă dacă va pune sau nu capăt alertei pandemice declarată la 11 iunie 2009 în legătură cu un virus inedit de origine porcină, aviară şi umană considerat atunci foarte periculos.

Teleconferinţa comitetului condus de profesorul australian John Mackenzie este a treia începând din februarie. În urma precedentelor sale două reuniuni, comitetul a apreciat drept inoportună declararea sfârşitului pandemiei soldate cu 18.449 de decese înregistrate până la 1 august, de la apariţia A/H1N1/ în aprilie 2009 în Mexic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Satu Mare: Suspiciunea de gripă porcină nu se confirmă, anunţă DSP Bărbatul internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare cu suspiciune de gripă porcină va fi externat miercuri, analizeze de laborator infirmând existenţa acestui virus.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
OMS admite existenţa unor carenţe în felul în care a gestionat pandemia de gripă porcină Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a admis luni existenţa unor carenţe în ceea ce priveşte modul în care a gestionat pandemia de gripă porcină, relatează agenţia Reuters.