Cele mai citite
 


Peste 1600 de bătrâni şi zece mii de copii, trimişi din Moscova în perioada caniculei
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile moscovite vor trimite, pe perioada caniculei, peste 1600 de bătrâni şi zece mii de copii la odihnă în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, în Ucraina şi Bulgaria, l-a informat marţi primarul Moscovei pe premierul Vladimir Putin, relatează RIA Novosti.
'Vom trimite un grup mare de moscoviţi - 1.600 - cu o vârstă mai înaintată, care, după starea sănătăţii, se încadrează în aşa-zisul grup de risc, în locuri mai liniştite, unde vor putea să respire şi să primească ajutorul medical necesar. Este vorba de sudul ţării şi Ucraina. Cred că aceste măsuri necesită eforturi mai mari, dar vor da rezultate', a afirmat Lujkov.

De asemenea, zece mii de tineri, în special cu probleme pulmonare, vor fi trimişi, din august până în septembrie, în tabere de odihnă din Bulgaria şi Ucraina.

În context, edilul i-a mai spus premierului că situaţia în Moscova nu este 'simplă, dar este sub control'. El a precizat că numărul apelurilor la serviciul de urgenţă a crescut cu 22%, faţă de 'perioadele liniştite'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.
Rusia, încă o ţară europeană care a adoptat o lege antifumat Moscova, 25 feb /Agerpres/- După ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat luni o lege ce interzice fumatul în locurile publice, care va intra treptat în vigoare începând din luna iunie, Rusia se alătură altor state europene care au restricţionat consumul de tutun, relatează agenţia EFE.
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al 12-lea la număr; armata ucraineană invocă o 'provocare' Moscova a trimis marţi un nou convoi 'umanitar' pentru populaţia din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk şi Doneţk - fiefuri ale separatiştilor proruşi - unde, în ajun, cabinetul de miniştri de la Kiev a instituit regim de situaţie de urgenţă, ca urmare a recrudescenţei...
Rusia şi Crucea Roşie vor să livreze cât mai curând ajutorul umanitar în Ucraina (diplomaţia rusă) Moscova şi Comitetul Internaţional de Cruce Roşie (CICR) sunt hotărâte să rezolve orice probleme rămase şi să înceapă să livreze ajutor umanitar în estul Ucrainei răvăşit de război cât mai curând posibil, a anunţat marţi MAE rus, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
Convoiul umanitar: Rusia şi Ucraina au convenit asupra începerii inspecţiei (CICR) Serviciile vamale şi de protecţie a frontierei din Ucraina şi Rusia s-au pus de acord asupra modalităţilor de inspectare a primului grup de camioane ale convoiului umanitar trimis de Moscova pentru populaţia din estul Ucrainei, a anunţat duminică Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), într-comunicat...