Cele mai citite
 


ISJ Harghita: Numărul şcolilor autorizate sanitar va creşte comparativ cu 2009
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul şcolilor harghitene care vor avea autorizaţie sanitară de funcţionare la data de 15 septembrie va creşte faţă de anul trecut, susţine conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Inspectorul şcolar general adjunct, Vanyolos Istvan Albert, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că aproximativ 85 - 90 la sută dintre şcolile cu personalitate juridică vor fi autorizate sanitar, numărul fiind mai mare decât anul trecut. Potrivit sursei citate, în 2009, circa 60 la sută dintre cele 160 de şcoli cu personalitate juridică aveau autorizaţie sanitară, iar acum aproximativ 25 la sută se află în curs de autorizare.
Vanyolos Istvan Albert a precizat că şi unităţile şcolare care nu au personalitate juridică şi nu dispun de autorizaţie sanitară oferă, totuşi, condiţii bune elevilor, autorităţile implicându-se în rezolvarea problemelor.
'Nu avem cazuri speciale de şcoli care să fie închise din cauză că reprezintă un pericol pentru elevi. (...) În toate şcolile există curent electric şi, chiar dacă nu în toate este asigurată apă curentă din sursele proprii ale primăriilor, această problemă a fost rezolvată', a precizat inspectorul şcolar general adjunct.
El a adăugat că inundaţiile, care se înregistrează în Harghita încă din luna iunie, nu au afectat nicio şcoală din judeţ, acestea fiind construite, de regulă, în zone mai înalte.
Inspectorii sanitari din Harghita vor verifica, la începutul lunii septembrie, dacă şcolile respectă normele de igienă corespunzătoare, pentru a da răgaz autorităţilor să se pregătească.
'Controalele se fac, de regulă, înainte cu o săptămână de începerea anului şcolar, pentru a da timp şcolilor să-şi termine lucrările de renovare, extindere şi igienizare', a afirmat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Emilia Braic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Zece la sută dintre preşcolari şi şcolari învaţă în clădiri neautorizate sanitar Doar zece la sută dintre preşcolarii şi şcolarii harghiteni învaţă în clădiri neautorizate din punct de vedere sanitar, relevă rezultatele unui control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Harghita: Mai puţin de 10% dintre clădirile de şcoli din judeţ nu sunt autorizate sanitar Mai puţin de 10% dintre clădirile de şcoli din Harghita nu sunt autorizate sanitar, arată o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).
Buzău: O treime din şcoli, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Doar 448 din cele 785 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt autorizate sanitar, dintre acestea 105 primind autorizaţie sanitară în ultimul an.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.