Cele mai citite
 


Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă.
Potrivit acestuia, vulpea a fost descoperită duminică, dar abia marţi a fost declarat focarul de rabie, odată cu finalizarea analizelor cadavrului.
'Am fost anunţaţi, o echipă s-a deplasat la faţa locului, a fost luat cadavrul vulpii şi, după efectuarea analizelor în laboratorul judeţean, a fost diagnosticat focar de rabie. În gospodăria respectivă, pe lângă câinele care a ucis vulpea, mai există alţi trei câini şi trei pisici, dar toate animalele sunt vaccinate şi nicio persoană nu a venit în contact cu vulpea ucisă', a precizat Ion Iliuţă.
Şeful DSVSA Gorj a adăugat că, în cursul zilei de marţi, a fost declarată oficial boala şi este în derulare o anchetă epidemiologică la nivelul comunei pentru a afla cu ce alte animale sau persoane ar fi putut avea contact vulpea.
În paralel, are loc şi o acţiune de vaccinare a animalelor care nu fost imunizate până acum.
De asemenea, Ion Iliuţă le-a atras atenţia turiştilor care vin pe Valea Sohodolului să nu intre în contact cu animalele sălbatice, deoarece, fiind un focar de rabie, există suspiciunea că mai există şi alte animale sălbatice purtătoare ale virusului rabic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Tulcea: Focar de rabie într-o localitate din Delta Dunării Medicii sanitar-veterinari au depistat un focar de rabie în satul Cardon din comuna CA Rosetti din Delta Dunării, până în momentul de faţă nicio persoane din zonă nefiind însă diagnosticată cu această boală.
Tulcea: Focar de rabie din cauza unei pisici Medicii veterinari tulceni au declarat miercuri focar de rabie în localitatea Beştepe, din cauza unei pisici cu un comportament agresiv.