Cele mai citite
 


Primul curs de pregătire în aplicaţii cardiace
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Primul curs de pregătire din România în aplicaţii cardiace pentru computer tomograf (CT) multislice, adresat medicilor specialişti radiologi şi cardiologi, se desfăşoară marţi şi miercuri, fiind organizat de Radiusmed - distribuitor autorizat al echipamentelor medicale Philips, în colaborare cu Philips Healthcare - lider mondial în soluţii complete de cardiologie.

“Introducerea unui număr din ce în ce mai mare de scanere multislice în România ne-a determinat ca, împreună cu partenerul nostru, Philips Healthcare, să considerăm oportună organizarea unui astfel de eveniment axat exclusiv pe aplicaţii clinice cardiace, specialiştii participanţi având posibilitatea să folosească cea mai nouă tehnologie în Cardiac CT şi să experimenteze avantajele acesteia în diagnosticarea şi tratamentul modern al bolilor de inimă”, a declarat Octavian Netcu, director general Radiusmed.
 

Workshopul va fi susţinut de specialişti de renume internaţional: dr. med. Oliver Klass - radiolog, Universitatea Ulm din Germania, dr. Mark Winkens - cardiolog, University Hospital Maastricht din Olanda, Rolf Raaijmakers - Philips Healthcare, Olanda, Senior Application Specialist, Alun Jones - Philips Healthcare, Olanda, Business Line Specialist MR/CT.
 

Dintre personalităţile din lumea medicală românească se numără: dr. Dan Deleanu - preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, prof. dr. Constantin Zaharia - preşedintele Societăţii Române de Radiologie şi Imagistică Medicală, dr. Dragoş Cuzino - director adjunct medical şi şef Secţie Radiologie Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", prof. dr. Dragoş Negru - şef Secţie Radiologie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Spiridon" Iaşi, dr. Tudor Ciprut - şef Secţie Radiologie Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

“Acest curs este primul de acest fel din România şi este doar începutul unor programe educaţionale complexe dedicate specialiştilor. Astfel, Radiusmed şi Philips doresc să investească în pregătirea medicilor români radiologi şi cardiologi în utilizarea ultimelor tehnologii apărute în domeniu. Conform standardelor UE, fiecare institut de cardiologie din România va trebui dotat cu un echipament CT cu cel puţin 64 de detectori, în următoarea perioadă” - a precizat Netcu.
 

Sistemele Philips Brilliance CT cu 256, 128 şi 64 de slice-uri, graţie tehnologiei Essence, oferă noi standarde ale performanţei clinice. Echipamentul permite obţinerea de imagini de înaltă rezoluţie ale cordului şi ale arterelor coronariene în examinări ultrarapide, de ordinul secundelor. Aceasta duce implicit la reducerea dozei de radiaţii cu până la 80%. Radiusmed a instalat un astfel de echipament la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, în urma unei licitaţii publice.
 

“Sistemul Philips Brilliance 64 canale instalat în anul 2008 face posibilă performanţa clinică prin combinaţia optimă a vitezei, puterii, acoperirii şi dozei. Echipamentul furnizează imagini de foarte bună calitate, cu o viteză de achiziţie crescută pentru un domeniu larg de examinări şi foloseşte tehnici avansate pentru a reduce doza de radiaţie. În prezent, la nivel internaţional, datorită apariţiei acestor echipamente, investigaţiile cardiace CT au devenit o practică obişnuită, completând gama investigaţiilor tradiţionale precum angiografia convenţională, ecocardiografia, imagistica prin rezonanţă magnetică şi medicina nucleară” - a subliniat dr. Dragoş Cuzino. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Centrul Medical Nova Vita a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală Centrul Medical Nova Vita, cel mai mare spital privat din Transilvania, a investit două milioane de euro într-un nou centru de imagistică medicală, unitatea dotată cu echipamente inovatoare de la GE Healthcare urmând să deservească lunar aproximativ 600 de pacienţi, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai...
Spitalul Militar Cluj a achiziţionat în premieră în România, din fonduri proprii, un computer tomograf de ultimă generaţie spitalul Militar Cluj a achiziţionat un computer tomograf de ultimă generaţie, la care emisia de radiaţii este cu 40% mai mică decât a altor aparate similare.