Cele mai citite
 


Vaslui: MS va împuternici o persoană să ocupe temporar funcţia de manager la Spitalul de Urgenţă
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura Vaslui a anunţat marţi că la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va fi împuternicită de către ministrul sănătăţii Attila Cseke o persoană care să ocupe provizoriu funcţia de manager al instituţiei sanitare.
'Am vorbit personal cu ministrul sănătăţii Attila Cseke. L-am informat că directorilor de la SJU le-au expirat mandatele şi că prin urmare spitalul se află într-o situaţie dificilă. Am convenit să găsim o soluţie temporară până când cei de la Consiliul Judeţean vor prelua spitalul. I-am trimis ministrului Attila Cseke şi o adresă prin care l-am recomandat pe actualul director economic de la SJU, Neculai Sorescu să fie împuternicit ca manager', a declarat, marţi pentru AGERPRES, Ciprian Iftimoaiei, subprefectul judeţului Vaslui.
Acesta a mai declarat că în zilele următoare, după ce va sosi la Vaslui împuternicirea de la Ministerul Sănătăţii, Neculai Sorescu va ocupa funcţia de manager general interimar al SJU Vaslui. Neculai Sorescu este director financiar contabil în cadrul unităţii sanitare din anul 2006 şi are o vechime de 20 de ani la SJU Vaslui. Neculai Sorescu va numi în locul său tot pentru o perioadă de interimat un alt director economic din rândul personalului din cadrul Compartimentului Contabilitate al SJU Vaslui.
Prin numirea unui manager la SJU Vaslui se rezolvă şi problema achitării salariilor pentru cei aproximativ o mie de angajaţi care nu îşi puteau primi banii din cauză că nu avea cine să semneze statele de plată. Cea mai mare unitate sanitară din judeţul Vaslui a rămas fără manager şi director medical din cauză că mandatele celor doi directori au expirat. Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, instituţie care ar fi trebuit să preia încă din luna iulie SJU Vaslui, ar fi urmat să numească aici o nouă conducere. CJ Vaslui a refuzat preluarea unităţii sanitare din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care spitalul le are.
SJU Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Postul de manager al Spitalulului Judeţean de Urgenţă a fost scos la concurs Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a scos la concurs postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, ocupat de peste doi ani de un director interimar.
Vaslui: Activitatea spitalului de urgenţe este blocată după ce unitatea a rămas fără conducere Subprefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaiei, a anunţat luni că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este blocată din cauză că instituţia a rămas fără manager şi director medical, mandatele celor doi fiind expirate.
UPDATE Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost demis Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională.
Vaslui: Două spitale din judeţ se vor desfiinţa Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au fost înştiinţate marţi de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, că două spitale din judeţ vor fi transformate în azile de bătrâni.
Vaslui: Consiliul Judeţean va da în judecată Ministerul Sănătăţii Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui a anunţat, joi, că va da în judecată Ministerul Sănătăţii (MS) în urma reducerii numărului de paturi din sistemul sanitar vasluian.
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...