Cele mai citite
 


Gorj: O femeie a fost muşcată de viperă în livada sa
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 57 de ani din comuna Padeş a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu după ce a fost muşcată de o viperă.
Victima, Mioara Drăgan, a declarat, marţi, că se afla în livada din spatele casei, la cules de prune, când a simţit o muşcătură puternică în zona piciorului stâng.
'Când mă pregăteam să plec spre casă, am simţit o muşcătură puternică la piciorul stâng şi am vrut să fac un pas, dar mi-am dat seama că nu îmi puteam mişca piciorul. Am strigat după ajutor la unul dintre vecini şi acesta m-a adus şi la spitalul din Baia de Aramă. De acolo, m-a preluat o ambulanţă şi m-a adus la Târgu-Jiu', a precizat Mioara Drăgan.
Potrivit medicului şef al UPU, Liliana Crăciun, victimei i-a fost administrat ser antiviperin şi în prezent se află sub supraveghere medicală, fiind în afara oricărui pericol.
'Victimei i-a fost administrat ser antiviperin şi este în afara oricărui pericol, dar va rămâne sub supraveghere medicală cât timp va fi necesar. Nu s-au mai înregistrat astfel de cazuri în ultima perioadă, dar cei care trec totuşi prin astfel de situaţii trebuie să îşi pună un garou strâns legat în zona muşcăturii şi comprese reci şi să se deplaseze cât pot de repede la cea mai apropiată unitate medicală', a precizat, pentru AGERPRES, medicul şef al UPU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Canicula favorizează intoxicaţiile cu ciuperci, muşcăturile de căpuşe sau toxiinfecţiile alimentare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a înregistrat, în ultimele zile, mai multe cazuri de muşcături de căpuşe, toxiinfecţii alimentare şi o muşcătură de şarpe.
Gorj: Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un şarpe Un tânăr de 21 de ani, din comuna Samarineşti, a fost adus, marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost muşcat de un şarpe, acestuia fiindu-i administrat vaccinul antiviperin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Maria Gridan.
Satu Mare: Femeie căzută lângă intrarea în UPU; personalul a cerut să intervină Ambulanţa O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism, personalul de la Urgenţe cerând trecătorilor care au anunţat cazul să sune la Ambulanţă.
Gorj: Sute de solicitări pentru ambulanţă şi UPU în primele zile ale anului Aproximativ 90 de solicitări în medie zilnic au fost înregistrate în primele zile ale anului de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, fiind predominante agresiunile, comele alcoolice şi traumatismele, a declarat luni, managerul instituţiei, Marinică Niculescu.
Hunedoara: Stocurile de ser antiviperin sunt asigurate în spitalele din zonele în care trăiesc vipere Toate spitalele din judeţul Hunedoara care sunt situate în zone în care există riscul unor muşcături de vipere au în stocuri serul antiviperin necesar pentru intervenţie în cazul unor incidente nedorite, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.