Cele mai citite
 


Majoritatea ungurilor devin conştienţi de necesitatea păstrării stării de sănătate, după 60 de ani
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea ungurilor devin conştienţi de starea lor generală de sănătate şi iau primele măsuri pentru îmbunătăţirea ei abia după ce trec de 60 de ani, a relevat un sondaj de opinie efectuat de compania GfK şi făcut public marţi, relatează MTI.
Numai 21% dintre respondenţii cu vârsta de 60 de ani şi peste şi-au descris starea de sănătate drept excelentă, în timp ce 52% dintre cei cu vârsta între 40 şi 50 de ani aveau aceeaşi părere.

Circa 51% dintre cei peste de 60 de ani şi preocupaţi de propria sănătate decid să adopte măsuri active pentru ameliorarea ei, fiind vorba în principal de trecerea la o dietă mai sănătoasă, a dezvăluit sondajul LHS HealthCare al GfK. Mulţi încep, de asemenea, să apeleze la investigaţii de specialitate în mod regulat.

Datele colectate privind consumul de medicamente indică faptul că majoritatea ungurilor încep să se preocupe mai serios de propria sănătate doar într-o etapă mai târzie a vieţii, după ce trec de vârsta de 60 de ani. La această grupă de vârstă creşte semnificativ numărul celor care iau medicamente.

Sondajul a fost realizat în 2009 şi 2010 pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România pe penultimul loc la consumul de medicamente în UE Sistemul de sănătate al României a regresat pe penultima poziţie dintr-un grup de 33 de ţări europene studiate, relevă raportul anual al 'EU Consumer Healthcare Index ', au precizat reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), luni, într-o conferinţă de presă...
Restricţia calorică nu prelungeşte viaţa, însă îmbunătăţeşte starea de sănătate Dieta bazată pe restricţii calorice nu măreşte speranţa de viaţă, însă îmbunătăţeşte starea de sănătate, potrivit unui studiu realizat pe maimuţe şi publicat miercuri de revista ştiinţifică Nature, semnalează EFE.
Sondaj INSCOP: Principalele îngrijorări ale românilor - starea de sănătate, diminuarea veniturilor, posibilitatea unui conflict Majoritatea românilor consideră că ţara se îndreaptă către o direcţie greşită, principalele surse de îngrijorare fiind legate de înrăutăţirea stării de sănătate, diminuarea veniturilor şi posibilitatea unui conflict/război în zonă, relevă un sondaj realizat în luna martie de INSCOP Research şi transmis...
Pâinea și dieta! De cele mai multe ori, ideea unei diete apare în momentul în care starea de sănătate impune o schimbare a stilului de viață. Conform specialiștilor, indicat ar fi să adaptăm noul regim alimentar propriilor necesități și să fie în deplină concordanță cu sfaturile unui medic nutriționist, pentru...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Gătitul sănătos în vase sigure Tendinţa omului modern, educat este de a se hrăni cu alimente bogate nutriţional, care să-i placă şi care să-i susţină starea de sănătate. Parte importantă din dieta echilibrată o constituie metoda de gătire aleasă, pentru că un aliment poate fi benefic numai dacă-şi păstrează proprietăţile nutritive...
Dieta mamicii in devenire: bio vs. conventional: mami, e timpul sa te gandesti la sanatatea copilului tau In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii.