Cele mai citite
 


'Transparenţa în medicină', conferinţă organizată de Colegiul Medicilor din România
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România va organiza, pe 26 octombrie, conferinţa 'Transparenţă în medicină', se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.
Colegiul Medicilor din România consideră că asigurarea unei relaţii transparente cu companiile din industria farmaceutică este primul pas pe care corpul medical îl poate face cu minimum de resurse şi maximum de beneficii în termeni de încredere la nivelul pacienţilor şi al corpului social.
Chestiunea transparenţei între industrie şi medici este bine reglementată în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă şi în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană.
Numeroase asociaţii profesionale ale medicilor au alcătuit documente care să ghideze comportamentul medicilor în relaţia cu industria farmaceutică.
Conferinţa se va bucura de prezenţa secretarului general al Asociaţiei Medicale Mondiale, dr. Otmar Kloiber.
Asociaţia Medicală Mondială a fost fondată în 1947, este formată în prezent din 97 de asociaţii profesionale naţionale din întreaga lume şi a fost preocupată încă de la înfiinţare de stabilirea şi implementarea unor norme etice ale medicilor.
Printre temele de discuţie propuse se numără reglementarea transparenţei în lume, legislaţia în vigoare în România, informaţia transmisă de firme, calitatea reprezentanţilor medicali, mostre de medicamente, sponsorizări ale conferinţelor şi altor întâlniri profesionale şi relaţia industrie - organizaţiile de pacienţi.
Cei care doresc să participe la această conferinţă se pot înscrie trimiţând un e-mail pe adresa luminita.valcea@cmr.ro.
Nu există taxă de participare, precizează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România a depus o sesizare la CSM Colegiul Medicilor din România(CMR) a depus miercuri o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită declanşarea inspecţiei judiciare împotriva activităţilor dispuse, respectiv întreprinse de Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi şi a procurorilor din cadrul Direcţiei...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Colegiul Medicilor din România este împotriva introducerii plafoanelor la medicii de familie Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu introducerea plafonului la prescrierea medicală, se arată într-un comunicat de presă al CMR remis luni AGERPRES. "Nu putem fi de acord cu o astfel de măsură întrucât încalcă dreptul la tratament al pacienţilor şi dreptul la autonomie profesională al...
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Colegiul Medicilor din România: În 2009, 94 de dosare disciplinare Comisia superioară de disciplină a Colegiului Medicilor din România a primit, în anul 2009, 95 de dosare disciplinare, în care au fost implicaţi 154 de medici, dintre care 48 au fost sancţionaţi, se arată în raportul de activitate al CMR pe anul trecut.
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.